Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Kim Wall

Elskerinnen skulle møte Ubåt-Madsen dagen etter Kim forsvant:
- Jeg hadde vært det perfekte offer

Den drapstiltalte ubåtkapteinens elskerinne, Deirdre King, er overbevist om at 47-åringen er skyldig i tiltalen.

HADDE AVTALT TUR: Peter Madsens elskerinne skulle ut i ubåten sammen med ubåtkapteinen dagen etter at Kim Wall (30) ble drept. Hun er overbevist om at hun hadde vært det perfekte offer. Foto: Ida Marie Odgaard / Reuters / Scanpix Danmark / NTB scanpix
HADDE AVTALT TUR: Peter Madsens elskerinne skulle ut i ubåten sammen med ubåtkapteinen dagen etter at Kim Wall (30) ble drept. Hun er overbevist om at hun hadde vært det perfekte offer. Foto: Ida Marie Odgaard / Reuters / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med den sveitsiske avisa NZZ, sier Peter Madsens venninne, Deirdre King, at hun hadde en avtale med ubåtkapteinen dagen etter at han angivelig skal ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall (30).

Ifølge avisa skulle hun bli med ham ut i ubåten.

Ubåtkapteinen, som er tiltalt for overlagt drap på Wall, har sittet varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll siden august. King har tidligere uttalt at hun trodde Madsen var uskyldig. Nå snur hun. I intervjuet med NZZ forteller hun at hun nå har mistet troen på uskylden hans.

- Jeg har, siden august, vært overbevist om at jeg ville vært det perfekte offer, sier hun til avisa. Jeg var singel, utilgjengelig og arbeidsledig på tidspunktet, og ville først ha blitt meldt savnet etter flere uker, sier hun.

Planla tur sammen

I Københavns byrett i september i fjor bekreftet ubåtkapteinen at han hadde planlagt en tur i ubåten sammen med King den uka.

- Det var planlagt en tur på lørdagen. Jeg skulle ut med en dame som heter Ditte Elisabeth King, sa den drapssiktede mannen i retten.

Ifølge Ekstra Bladet forteller King at hun skal avgi vitneforklaring 26. mars klokka 14.15. Hun sier hun har mottatt brev av den drapstiltalte der han skriver at han ikke får nok besøk og at han har for mye fritid.

- Det finnes ikke ord for hvor mye jeg ville gledet meg over ditt besøk, skriver han i brevet.

- Kunne vært meg

King er ikke den eneste av Madsens venninner som har stått fram i mediene den siste tiden. Dorthe Damsgaard (48) hevder også at hun kunne blitt ubåtkapteinens neste offer.

Bare et par uker for drapet på Wall var nemlig hun også invitert med ut på ubåttur. Det skriver danske BT.

- Han har flere ganger invitert meg ut i ubåten sin, men jeg takket nei hver gang. Sist han spurte var om lag 14 dager før det skjedde. Nå er jeg glad for at jeg takket nei. Det kunne vært meg som ble drept på ubåten, sier hun til avisa.

Ifølge Damsgaard kom de to i kontakt da Madsen ringte henne for ni år siden.

- Han ringte meg en dag og sa at han gjerne ville lære meg å kjenne. Han var interessert i å lage porno. Han ville bare ned i buksene på meg, sier hun.

Ifølge Expressen hadde Damsgaard hørt om Madsen i mediene og syntes han virket smart og interessant. Hun tenkte det kunne være bra for henne å omgås en lærd person som ham.

- Da jeg lærte ham å kjenne, fant jeg imidlertid fort ut at han var en mann med to sider. Han kunne være morsom det ene øyeblikket også skifte totalt det neste. Han taklet ikke avvisning, sier hun til avisa.

Detaljert drapsplan

Dagbladet har tidligere skrevet om at den drapstiltalte mannen bare dager på drapet på Wall skal ha skrevet til en venninne at han hadde en plan om å begå et drap i ubåten.

Madsen skal angivelig ha sendt brev fra fengselet til Walls venninne, May Jeong. Jeong hadde, før brevvekslingen med Madsen, lett etter en av Madsens elskere.

Til kvinnen hadde Madsen nemlig vedkjent at han fantaserte om drap i ubåten.

BT skriver at Jakob Buch-Jepsen fra København-politiet er kjent med korrespondansen mellom Madsen og denne kvinnen:

- Jeg kan bekrefte at vi har disse beskjedene, sier han til avisa.

Mistenkt for drap

Rettssaken mot Madsen starter 8. mars og varer i over tolv dager. Hvis alt går som planlagt, kommer dommen i slutten av april. Påtalemyndigheten i Danmark mener at den drapstiltalte ubåtkapteinen bandt den svenske journalisten fast med strips i ubåten før han drepte henne.

​Ifølge tiltalen mener påtalemyndighetene at Madsen planla drapet, blant annet ved at han tok med seg kniv, skrutrekkere, rør og sag i ubåten. I tillegg tiltales han for likskjending, partering og for grove seksuelle overgrep.

​I tiltalen beskrives det som «andre seksuelle handlinger enn samleie som er meget farlige». Drapet skjedde i tidsrommet klokka 22.00 den 10. august og klokka 10.00 den 11. august i fjor.

​Påtalemyndigheten mener at Madsen mishandlet Wall ved å slå henne, stikke og snitte i henne, før han til slutt drepte henne.

Madsen er tiltalt for seksuell mishandling, drap og partering av Wall. Han nekter straffskyld for de to første tiltalepunktene, men innrømmer at han har partert kvinnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!