Elskerne slåss

PARIS (Dagbladet): Avdøde grevinne Francesca Vacca Agustas elskere krangler om hennes formue. Grevinnen døde på mystisk vis tidligere år. Pengespor i saken kan avsløre millionkorrupsjon i italiensk toppolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk politi har ennå ikke fastslått dødsårsaken, men alt tyder på at grevinnen ble drept.
Francesca Vacca Agusta, 58, helikopterkongen Corrado Agustas enke, ble funnet 22. januar på den franske Rivieraen, ille tilredt. Liket manglet føtter, var oppspist av fisk og fullt av blåmerker.

Grevinnen forsvant fra sin luksusvilla på Den italienske rivieraen 8. januar, for «å ta seg et bad».

Badekåpa ble funnet på kanten av et stup, full av blodflekker, men liket dukket ikke opp før to uker seinere, 400 kilometer unna. Lungene inneholdt ikke en dråpe vann, noe som tyder på at hun døde før hun falt i vannet.

Grådige elskere

Hennes elsker, Tirso Rosario Roncado Chazaro fra Mexico, var den siste som så henne i live. En tidligere elsker, Maurizio Raggio, styrtet til da han fikk høre at hun var forsvunnet.

11. januar ble de to enige om å dele formuen, selv om grevinnen da ennå ikke var funnet død.

Avtalen slo raskt sprekker, og i dag krangler de to om formuen på i underkant av 90 millioner, tre verdifulle eiendommer og smykker for 15 millioner kroner.

Hvitvasking

En av grevinnens sveitsiske konti er nå kommet i politiets søkelys. I Raggios bil fant politiet et dokument om et innskudd på 50 millioner kroner i en sveitsisk bank.

Det kan bevises at Raggio hvitvasket penger for Italias tidligere statsminister Bettino Craxi. Grevinnens konti skal ha blitt brukt til dette.

Craxi ble dømt for omfattende korrupsjon, og flyktet til Tunisia for å unnslippe straffen. Craxi var fast gjest i grevinnens villa på Rivieraen, der også Silvio Berlusconi med kone ferierte.

<B>SLÅSS OM ARVEN:</B> Grevinnens siste elsker, Tirso Chazaro, fotografert i begravelsen.
<B>SLÅSS OM ARVEN:</B> Den tidligere elskeren Maurizio Raggio, bar kista i begravelsen.
<B>MYSTISK DØDSFALL:</B> Grevinne Francesca Vacca Agusta ble trolig drept.