Donald Trump

- Elsket å se på kroppen min

Donald Trump beholder grepet om kjernevelgerne, ifølge en ny måling.

PÅ SCENEN: USAs forrige president, Donald Trump, på scenen under CPAC-konferansen i Dallas i Texas sammen med svømmeren Riley Gaines. Foto: REUTERS/Brian Snyder
PÅ SCENEN: USAs forrige president, Donald Trump, på scenen under CPAC-konferansen i Dallas i Texas sammen med svømmeren Riley Gaines. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag kveld var Trump tilbake blant sin ivrigste støttespillere på den svært konservative Conservative Political Action Conferance (CPAC) i Dallas i Texas. Her kom han med dystre spådommer om USA, og gjentok løgnene om at valget i 2020 ble stjålet fra ham, ifølge The Dallas News.

- Valget ble rigget og stjålet, og nå er blir landet vårt systematisk ødelagt. Alle vet det. Jeg stilte to ganger, og vant to ganger, sa Trump uten å kunne dokumentere noen som helst form for omfattende valgfusk.

GOLF: Donald Trump er vert for den kontroversielle saudi-støttede golfturneringen LIV Golf International denne uken - det faller ikke i god jord hos de pårørende etter angrepene 11. september 2001. Video: AP / Youtube / Fox Vis mer

Avgrunn

- Amerika er på grensa til avgrunnen. Og vår bevegelse er den eneste krafta på jorda som kan redde landet, sier Trump.

Den tidligere presidenten har hintet mange ganger om at han trolig vil forsøke å stille til gjenvalg igjen i 2024. I den 90 minutter lange talen signaliserte han det samme igjen.

- Vi må gripe muligheten til å håndtere de venstreradikale sosialistene og facistene, sier Trump.

- Sunneste

Talen i Texas minnet mye om en av Trumps typiske valgkamptaler. Han benyttet også til å spøke med den republikanske kongresserepresentanten Ronny Jackson fra Texas.

Han var tidligere legen til Trump i Det hvite hus. Trump hevder at Jackson foretrakk å være legen hans.

- Han elsket å se på kroppen min. Han sa jeg var den sunneste presidenten som noensinne har levd, sier Trump.

I tillegg kom Trump med harde utfall mot både demokrater og republikanere i Kongressen.

VAR LEGE: Ronny Jackson var Donald Trumps lege i Det hvite hus. Nå er Jackson republikansk kongressrepresentant fra Texas. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File
VAR LEGE: Ronny Jackson var Donald Trumps lege i Det hvite hus. Nå er Jackson republikansk kongressrepresentant fra Texas. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File Vis mer

Innad i det republikanske partiet er et av de store spørsmålene om Trump vi varsle at han stiller til gjenvalg allerede før mellomvalget i november.

Vant meningsmåling

- Det er defintivt ikke lenge til. Jeg tror folk kommer til å bli veldig fornøyde. Landet vårt har aldri vært i en posisjon som dette. Vi har mistet alt, sier Trump til Fox News.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

Uansett er det liten tvil om at han fortsatt har et godt grep om noen av sine mest innbitte fans på CPAC-konferansen. I en meningsmåling blant deltakerne sa 69 prosent at de ønsker at Trump skal stille som republikanernes presidentkandidat i 2024. Nestemann på lista er Florida-guvernør Ron DeSantis med 24 prosent. Texas-guvernør Ted havner på en tredjeplass med to prosent av stemmene.

99 prosent av deltakerne sier også at det er godt fornøyd med jobben Trump gjør.

I en annen meningsmåling på nasjonalt nivå utført for New York Times i juli sier om lag halvparten av de republikanske velgerne at de ønsker en annen presidentkandidat enn Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer