Elsket av alle

- Det har vært en morsom og hektisk dag. Men jeg er forberedt på at hverdagen kommer, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet etter seiersgangen gjennom gater, TV- og radiokanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Jens Stoltenbergs dag i går. Han startet dagen med å ha tale til landsmøtet om noe av det han kan best og liker best å snakke om, nemlig olje- og gasspolitikk. I alle pauser var det gratulasjoner og klemmer.

Etter at det historiske landsstyremøtet var over, sto media i kø. Alle skulle ha sin bit av Jens Stoltenberg, sin vri.

Nærmere klokka fem gikk han fra Oslo Plaza med en hale av pressefolk etter seg, opp gatene til Stortinget. Underveis var det flere som hilste og ville klemme. Halv seks kom han til NRK-huset for å være hovedgjesten til Fredrik Skavlan i «Først og Sist».

Hysteri

Den første som kaster seg rundt halsen på den ferske statsministerkandidaten etter sending er en eldre dame. Den neste en ung kvinne med bløte sørlandskonsonanter, stjerner i øynene, utstrakt arm og kulepenn. Og Jens tar et godt tak i armen hennes, skriver autografen på den bare huden og satte skjelmsk blikket i henne og sa:

- Har dere ikke papir på Sørlandet, da?

Hvorpå en eldre medsøster utbryter:

- Se de øynene, det er ingen tvil: han er sin far Thorvald opp av dage.

Kaotiske tilstander

Og etterpå skal journalistene ha sitt. Nok en gang. Men midtveis i et intervju blir han avbrutt av Fredrik Skavlan og tre spente, trippende barn:

- Kan du ikke skrive autografen din til sønnen min og vennene hans? spør Skavlan. Og jo visst kan Jens skrive autograf til barna også.

- Det var en helt spesiell stemning i kveld, og jeg kan ikke huske at det har vært slike tilstander etter sending før. Dette har mange ventet på så lenge, og det var kaotiske tilstander å lage programmet under, sier en oppspilt Fredrik Skavlan til Dagbladet etter sending.

- Jo, det ble litt hektisk. Mange ville ha autograf, gratulere og ønske lykke til. Det er veldig hyggelig. Men jeg er forberedt på tøffere tider, sier Ap's nye frontfigur selv.

Først klokka 20.30 var han hjemme på Nordberg hos familien.

I dag er det på'n igjen, på årsmøtet i Oslo AUF, der han startet sin politiske karriere for mange år siden.

NY SJEF: Thorbjørn Jagland meldte torsdag sin avgang som Arbeiderpartiets frontfigur. Jens Stoltenberg mottok hjertelige gratulasjoner fra gamlesjefen og nestlder Hill-Marta Solberg under landsstyremøtet i Oslo.