Elskovsgrossisten

Navn: Rune Rudberg Alder: 39 Yrke: Artist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPEILEN (Dagboka): I går midt på dagen ble en finere norsk bankettsal skueplassen for noen høyst usedvanlige begivenheter. Det dukket opp en fremmed i lokalet, en viss Rudberg, en merkelig og eiendommelig sjarlatan som gjorde en masse påfallende ting og som forsvant igjen like så plutselig som han var kommet.

Speilsalens vegger på Grand Hotel i Oslo har noen røverhistorier gjemt i tapetet. Gårsdagen føyde et par nye inn i rekkene. Rune Rudberg valgte denne tradisjonsrike bankettsalen for lansering av sitt album «På nye eventyr» i går. Og slik ble det. Framme ved podiet tronet Rudberg og hans platedirektør Audun Tylden, en gammel ringrev som vel moret seg over den formidable kulturkollisjonen. Rune var sjef med fjernkontrollen og serverte pressefolkene ikke bare godt drikke og kanapeer, men også lytteprøver fra plata. Servitør Atle Nygård som inntil da hadde vært påpasselig allestedsnærværende med spansk musserende Roger De Flor, trakk seg bestyrtet tilbake under de venezianske lysekroner og flakket med blikket ved gjennomkjøringen av «Du veit at det er sant (for du leste det i Se og Hør)» - og fastslo med en nervøs mine at her var ulvene kommet til gards.

Det ble en strålende time. En folkets mann var kommet inn til borgerskapets finstue, og sto nå ved barskapet og øste av sin livserfaring. Du kan si hva du vil om hans musikk, og det gjør du, men det kan ikke betviles at hans liv er en symfoni av ekteskap, skilsmisser, barn før, under, i, oppå og etter ekteskap, biler, danseband, hitlåter, mangel på kjønnssykdommer, pengetrøbbel, danskebåter og igjen kjærligheten. Det er som Rune selv synger i «Det fineste jeg vet»: «Hvordan skal jeg noen gang forstå hvorfor du reiste? Hvorfor du måtte gå. Hvor hen kan jeg leite etter svar på alle de spørsmål, spørsmål som jeg har?».

Enfoldige journalister kunne ikke gi svaret i går. Rune Rudberg har forsøkt å finne på svarene selv - og alltid i Se og Hør. Han sier han har et elsk-hat-forhold til bladet som jevnlig bringer meldinger om ny kjærlighet og nye barn. Rune Rudberg holder kortene fjernt fra brystet. Han er mannen uten hemmeligheter. Kanskje er det derfor han er så hyggelig?