Elsparkesyklister i tunnel: - Fikk sjokk

Politiet ser alvorlig på at to personer kjørte elsparkesykkel i Operatunnelen i Oslo.

ELSPARKESYKLISTER: Dette synet møtte Fredrik Ramm (32) da han satt i en taxi i Operatunnelen lørdag. Video: Privat Vis mer

Fredrik Ramm (32) oppdaget elsparkesyklistene da han satt i en taxi som kjørte inn i Operatunnelen ved 18-tida lørdag.

- Vi var fire personer i taxien, som alle reagerte. Vi fikk litt sjokk da det plutselig var elsparkesyklister foran oss, sier Ramm til Dagbladet.

Han tror ikke de var klar over hvor de var på vei, og at de ville komme ut på en firefelts motorvei i enden av tunnelen.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

- Alvorlig

Han forteller at de så ut til å være mest opptatt av å filme seg selv, og at de trolig ikke la merke til at det de gjorde vakte reaksjoner.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli bekrefter at politiet er kjent med at det var to personer, tilsynelatende unge menn eller gutter, på elsparkesykkel inne i tunnelen.

Han forteller at de ble varslet av en bilist, samt av Vegtrafikksentralen. Fordi syklistene bare var inne i tunnelen en kort stund, har ikke politiet fått tak i dem.

- FIKK SJOKK: Fredrik Ramm forteller at han reagerte da han så syklistene. Foto: Fredrik Ramm
- FIKK SJOKK: Fredrik Ramm forteller at han reagerte da han så syklistene. Foto: Fredrik Ramm Vis mer

- Vi ser alvorlig på dette. Det er straffbart. Det er en grunn til at det ikke er lov å sykle eller gå inne i tunneler. Bilister forventer ikke å møte gående eller syklister der inne, og dermed utsetter de seg for en fare de ikke skjønner konsekvensen av.

Risikerer bøter

Operasjonslederen forteller at de som regel alltid sender en politipatrulje på saker som dette, men at de ikke rakk det denne gangen.

- De gjorde det trolig for å ha det gøy. Men dette er ikke gøy. De skjønner ikke konsekvensene av dette. Det er ingen god trend å kjøre sparkesykkel inn i en tunnel, sier han.

Operasjonslederen understreker at de som gjør dette risikerer å bli anmeldt og få en bot.

337 rapporterte skader

Elsparkesyklene har skapt trøbbel og utrykninger for politiet ved flere anledninger. Fredag ble en eldre mann påkjørt av en elsparkesyklist i Oslo.

337 personer har blitt skadd på elsparkesykkel mellom 1. april og 31. juli, viser tall fra Skadelegevakten og akuttmottaket på Ullevål sykehus.

I slutten av juli ble den første boten gitt. Da fikk en person en bot på 1200 kroner for å ha kjørt på rødt lys med elsparkesykkel i Oslo.