BRANN: Boligen i Tønsberg tok kraftig fyr etter det som skal være en brann som skyldes lading. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
BRANN: Boligen i Tønsberg tok kraftig fyr etter det som skal være en brann som skyldes lading. Foto: Vestfold interkommunale brannvesenVis mer

Elsykkelbatteri eksploderte og forårsaket husbrann

Brann i enebolig i Tønsberg.

Nødetater i Tønsberg rykket fredag ut til en boligbrann på Skallevold i Tønsberg. Vestfold interkommunale brannvesen meldte like før klokka 13 at røykdykkere var inne i boligen for å slukke.

Brannvesenet meldte først at det hadde tatt fyr i en elsykkel som sto til lading. Senere viste det seg at det var et elsykkelbatteri som eksploderte.

- Han som var tilstede i boligen forteller at brannen oppsto da han satte et 48 volts litium ion elsykkelbateri ned på spisebordet, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på sin facebookside fredag kveld.

- Da jeg satte ned batteriet på bordet smalt det som et fyrverkeri med gnistregn inne i stua. Jeg måtte få evakuert ut en annen person fra boligen og ba denne ringe nødetatene. Jeg løp så ut for å hente hageslangen. Da jeg var tilbake ved inngangsdøren fosset det røyk mot meg, forteller beboeren til brannvesenet.

Han forteller videre at han kjøpte batteriet for ikke lenge siden, men at det sluttet å fungere for noen dager siden. Smellet kom helt plutselig, ifølge ham.

Alle beboerne i huset kom seg ut, og ingen av dem fikk skader som følge av brannen. Like før klokka 14 opplyser operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Truls Fjeld, at det fremdeles jobbes med slukking av brannen.

RØYK: Kraftig røyk kommer ut fra boligen, hvor det pågår slokking. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
RØYK: Kraftig røyk kommer ut fra boligen, hvor det pågår slokking. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer