Eltek kortslutter på børsen

Kursraset i Eltek etter et resultatvarsel i morgentimene er den dominerende nyheten på Oslo Børs onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpner flatt onsdag tross en kraftig oppgang på Nasdaq i går. Utviklingen er blandet med noe svakere oljerelaterte aksjer, og høyst blandet i teknologi. Finansaksjer er svakt opp.

Eltek dominerer nyhetsbildet etter sitt resultatvarsel på børsen åpnet. Selskapet sier nå at resultatet for avskrivninger vil ende på rundt null. I tillegg kommer fratrekk av restruktureringskostnader som følge av produksjonsomlegging som innebærer oppsigelse av 130 ansatte og flytting av produksjon vil koste selskapet 20-30 millioner kroner.

Markedets reaksjon er kraftig. Kursen er ned 11,4 prosent til 74 kroner i 11.25-tiden. Mye tyder likevel på at mange i markedet etter hvert må ha visst om Elteks problemer fordi aksjen i forrige uke alene falt med 22 prosent. Det er langt mer enn tilsvarende selskaper i utlandet.

- Sånn er det i dette landet. Markedet er fryktelig lite. Hvis det er fem-seks stykker som vet noe, så lekker det ut, sier konsernsjef Morten Angelil til Reuters.

Men hvis det er fem-seks personene er innenfor firmaet, så burde det ikke være noe problem for Angelil å finne ut hvem som har lekket. Er de fem-seks personene utenfor Eltek, har Angelil et problem. Ikke disse fem-seks personene.

Øvrige teknologiaksjer er blandet. Opticom er ned 8,1 prosent til 600 kroner. Det kan se ut om om markedet begynner å bli nervøs for den manglende nyhetsstrømmen fra selskapet. Investorene har nå ventet i mer enn halvannet år på nyheter fra selskapet. Innen juni må det komme noen. Da går avtalen mellom Opticom og Intel ut.

Nera er ned 2,9 prosent på 30 kroner i liten omsetning, mens Enitel er ned 2,3 prosent på 25,40 kroner.

Scandinavia Online er opp 1,9 prosent til 10,70 kroner etter at aksjen startet bratt nedover fra morgenen av. Markedet var onsdag morgen bekymret over et gammelt søksmål, som har blusset opp igjen.

På vinnerlisten finner vi Tomra. Det nærmer seg avstemning om pant på engangsemballasje i Bundesrat i Tyskland, og enkelte posisjonerer seg for det de tror blir et positiv utfall.

Men alt er ikke avklart. Flere politikere uttaler seg sikre på at Bundesrat vil følge Bundestag og vedta regjeringens forslag, men det jobbes fortsatt hardt fra både politikere og ikke minst industrien mot forslaget.

Frontline er ned tre prosent til 195 kroner. Årsaken er trolig at Iraks stans i oljeeksporten. Det kan presse tankratene lenger ned, men kun kortsiktig, mener skipsmeglerne i P.F. Bassøe, som mener vi snart er i gang med en ny høysesong.

Oljerelaterte aksjer er noe ned i kjølvannet av svakere oljepris over natten. Sent i går meldte American Petroleum Institute at de amerikanske råoljelagrene steg markert, mens analytikerne ventet et fall.

PGS er ned 1,3 prosent til 114,50 kroner selv om aksjen endte helt oppe på 120 kroner i USA i går. Smedvig faller vel to prosent til 97 kroner for A-aksjen og 83 kroner for B-aksjen.

  • I utlandet er de store børsene svakt ned onsdag formiddag.