Eluana død etter 17 år i koma

Døde etter strid om dødshjelp.

STRID: Aktiv dødshjelp-aktivister markerte med lys i dag da de demonstrerte mot en demonstrasjon holdt ved sykehuset av dødshjelpmotstandere. Foto: AP Photo/Franco Debernardi/Scanpix
STRID: Aktiv dødshjelp-aktivister markerte med lys i dag da de demonstrerte mot en demonstrasjon holdt ved sykehuset av dødshjelpmotstandere. Foto: AP Photo/Franco Debernardi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den italienske kvinnen Eulana Englaro er død, etter å ha ligget i koma siden 1992. Hennes skjebne vakte voldsom oppsikt i Italia, der regjeringen beordret legene til å holde henne i live.

Men Englaro lever ikke lenger, opplyste helseminister Maurizio Sacconi under et krisemøte om saken i Senatet i Roma. Han sa at medisinsk personell sist fredag stanset tilførselen av næring til 38-åringen, som mistet bevisstheten i en bilulykke for 17 år siden.

Hennes far hadde siden da kjempet for det han kalte datterens rett til å dø. I november i fjor fikk familien en rettslig godkjennelse av at næringstilførselen kunne stanses, men det ville ikke regjeringen i Roma være med på.

President Giorgio Napolitano ville imidlertid ikke undertegne et dekret fra regjeringen om at Englaro skulle holdes i live. Dette skapte harde reaksjoner i Vatikanet, som har brukt Englaro som symbolfigur i kampen mot såkalte barmhjertighetsdrap.

Vatikanet reagerte voldsomt på meldingen om hennes død. Den katolske kirkens fremste helsepolitiske talsmann, Javier Lozano Barragan, ba tirsdag Gud tilgi de som har ansvaret for at Eulana Englaro ikke lever lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer