- Elva krøp langt opp i bakken

Over 20 familier isolert i Overhalla, flom i store deler av Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I ettermiddag sto vannet 50-60 meter nede i bakken her. Under normale forhold er det 300 meter ned til elva. Og halvannen meter høye brøytestikker var dekket av is og flomvann, sier gårdbruker Jan Olav Tømmerås i Overhalla til Dagbladet.no.

Han og familien er en av et 20-talls husstander som har vært isolert fra omverdenen i dag. Elva Namsen gikk så langt over sine bredder som Tømmerås ikke har opplevd siden 1982. Og han tror det kan bli verre. I kveld fortsetter vannet å hølje ned som himmelens sluser er åpne.

På målestasjonen Overhalla - Unnset ble det notert ny nedbørsrekord i dag tidlig med 48,8 millimeter på et døgn, ifølge adressa.no.

Skolebussene måtte melde pass for vannmassene i morges. I kveld jobber hjullastere med å rydde veien for is som har drevet på land.

Isen på land

- Situasjonen ble midlertidig noe bedre ved 14-tiden i ettermiddag. Da gikk isproppen i elva, og vannet sank. Men det er fortsatt store ismengder som må kjøres bort før lokalveiene er farbare igjen med personbiler. Jeg var nede i sentrum i ettermiddag etter at «proppen» gikk, men det var på traktor, sier Tømmerås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer