Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elva steg 2,7 meter

Over tusen hus oversvømmet i California. Mer regn på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Boliger og forretningslokaler er oversvømmet i Nord-California som følge av to kraftige stormer de to siste dagene.

Elvene Napa River og Russian River har gått over sine bredder med henholdsvis 1,5 og 2,7 meter.

Myndighetene anslår ifølge AP at over tusen boliger og et ukjent antall forretningslokaler i det kjente vindistriktet Napa er oversvømt, i tillegg til store landsbruksarealer. Gjørme og vrakdeler ligger i gatene.

Også byene San Anselmo og Guerneville er hardt rammet. Flere gårder og trailerparker i Guerneville ligger under vann, og folk tar i bruk kanoer for å forsere vannet. Folk fra Nasjonalgarden kjørte i går kveld gjennom byen og plukket opp folk som var fanget i hjemmene sine.

Vannet i Russian River er ikke ventet å trekke seg tilbake før i morgen. Mer regn og flom er ventet i dag.

Også svake demninger truer Nord-California. Sterk vind sendte vannet over demningen i Sacramento-San Joaquin-deltaet i nyttårshelga, og tvang hundre mennesker til å evakuere. I Solano County ble folk evakuert da en demning langs Sacramento-elva begynte å lekke som følge av høyt press.

Hittil er det rapportert om ett dødsfall som følge av stormene. En mann døde i Vacaville av et tre som falt over ham. 175 000 husstander er uten strøm.

Les mer om stormene og se video på Weather.com.

I KANO OVER VEIEN: Over tusen hjem og et ukjent antall forretningslokaler under vann etter nyttårsstormer i California. Foto: AP/ SCANPIX
I KANO OVER VEIEN: Over tusen hjem og et ukjent antall forretningslokaler under vann etter nyttårsstormer i California. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer
<B>EVAKUERER FAMILIEN: Larry Taylor evakuerer og Wende Biggs tar med seg bikkja Halloween og forlater hjemmet sitt i Guerneville i California.
UNDER VANN: Redningsarbeidere patruljerer gatene Napa, California.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling