«Elvemonster» vekker oppsikt

Den gigantiske fisken antas å være mer enn 100 år gammel.

KJEMPEFANGST: Støren var 280 centimeter lang og 127 kilogram tung. Foto: Jason Fischer/USFWS
KJEMPEFANGST: Støren var 280 centimeter lang og 127 kilogram tung. Foto: Jason Fischer/USFWS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i april at ansatte ved Alpena Fish and Wildlife Conservation Office fikk en uvanlig fangst - en fisk de selv betegner som et «elvemonster».

Fangsten de fikk på kroken i Detroit-elva, var nemlig en enorm innsjøstør. Fisken var hele 208 centimeter lang og 108 kilogram tung.

Eksperter tror at fisken er en av de største innsjøstørene som noensinne er registrert i USA. Basert på fiskens størrelse, antas det at den kan være mer enn 100 år gammel.

CNN skriver at hannstør har en levetid på 50 til 60 år, men at en hunn kan leve opptil 150 år, ifølge US Fish & Wildlife Service.

- Hun klekket troligvis i Detroit-elva rundt 1920, da Detroit ble den fjerde største byen i USA, skrev Alpena Fish and Wildlife Conservation Office på Facebook.

Store norske leksikon skriver at støren er veldig sjelden i norske farvann og er ikke registrert i ferskvann i Norge i moderne tid. Fisken er imidlertid utbredt i Svartehavet og Middelhavet, og i Atlanterhavet til Finnmark, hvor den er svært sjelden.

Fisken kan bli opptil fem meter lang, 400 kilo tung og leve opptil 100 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer