«Elvemonster» vekker oppsikt

Den gigantiske fisken antas å være mer enn 100 år gammel.

KJEMPEFANGST: Støren var 280 centimeter lang og 127 kilogram tung. Foto: Jason Fischer/USFWS
KJEMPEFANGST: Støren var 280 centimeter lang og 127 kilogram tung. Foto: Jason Fischer/USFWS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i april at ansatte ved Alpena Fish and Wildlife Conservation Office fikk en uvanlig fangst - en fisk de selv betegner som et «elvemonster».

Fangsten de fikk på kroken i Detroit-elva, var nemlig en enorm innsjøstør. Fisken var hele 208 centimeter lang og 108 kilogram tung.

Eksperter tror at fisken er en av de største innsjøstørene som noensinne er registrert i USA. Basert på fiskens størrelse, antas det at den kan være mer enn 100 år gammel.

CNN skriver at hannstør har en levetid på 50 til 60 år, men at en hunn kan leve opptil 150 år, ifølge US Fish & Wildlife Service.

VÅGHALS: Denne fiskevideoen av Paul Cuffaro har blitt sett av over 31 millioner mennesker på TikTok. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: TikTok Vis mer

- Hun klekket troligvis i Detroit-elva rundt 1920, da Detroit ble den fjerde største byen i USA, skrev Alpena Fish and Wildlife Conservation Office på Facebook.

Store norske leksikon skriver at støren er veldig sjelden i norske farvann og er ikke registrert i ferskvann i Norge i moderne tid. Fisken er imidlertid utbredt i Svartehavet og Middelhavet, og i Atlanterhavet til Finnmark, hvor den er svært sjelden.

Fisken kan bli opptil fem meter lang, 400 kilo tung og leve opptil 100 år.

Den gigantiske støren ble raskt sluppet ut i elva i Detroit etter at den ble fanget, opplyser Alpena Fish and Wildlife Conservation Office.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer