Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Elvenes snakker mot bedre viten

Arbeiderpartiet mener Hårek Elvenes (H) bør klage på sin egen regjering, istedenfor å ta æren for hva Ap har gjort.

IRRITERT : , Kari Henriksen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av justiskomiteen, mener Høyres Hårek Elvenes snakker mot bedre viten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IRRITERT : , Kari Henriksen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av justiskomiteen, mener Høyres Hårek Elvenes snakker mot bedre viten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets Kari Henriksen reagerer på Hårek Elvenes (H), og mener justispolitikeren snakker mot bedre viten.

I dag går Elvenes ut i Dagbladet og vil ha mer soningsoverføring av kriminelle fra Norge til hjemlandet.

- Det Elvenes sier er direkte usant. Her ser det ut som om Elvenes sitt ønske om medieoppslag gjør at han snakker mot bedre viten. Det han meget vel vet er at Arbeiderpartiet er for soningsoverføring til hjemlandet, sier Kari Henriksen. 

Hun mener Elvenes forsøker konstruere uenighet.

- Arbeiderpartiet har vært pådrivere for å få til avtaler om soningsoverføring med mange land og det var vår regjering som fikk på plass avtalene med nettopp Romania, Latvia og Litauen. Landene som Elvenes nå trekker fram som gode eksempler, sier Kari Henriksen og fortsetter:

- I stedet for å bruke tid på oppkonstruere uenighet burde han heller jobbe for å få justisministeren til å øke trykket på å gjennomføre soningsoverføringer i samme takt som Stoltenberg-regjeringen. Faktum er at med Høyre og Frp i regjeringen har overføringene gått ned fra 48 personer i 2012 til 38 personer i 2014.

- Hvorfor er ikke tallene større? Kanskje Elvenes heller burde rettet angrepet mot justisministeren, sier Kari Henriksen.

Overfor Dagbladet understreker Henriksen at Arbeiderpartiet er for soningsoverføring, der det er inngått avtaler med landene de kriminelle kommer fra.

- Vi jobber også for at nordmenn som blir dømt i utlandet skal få sone straffen hjemme i Norge, sier Henriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media