Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elver overstiger bredder i Olden – folk evakueres

Elver overstiger breddene sine i Olden i Stryn kommune søndag kveld. 23 personer er så langt evakuert. - Det er rene svømmebassenget, sier Endre Muri til Dagbladet.

FLOM: Uværet fører til nye problemer søndag kveld. 14 personer er så langt evakuert. Video: Bjarte Haugen Vis mer

Brannvesenet og politiet har iverksatt evakuering i Olden i Stryn kommune i Sogn og Fjordane søndag kveld, etter at flere elver har gått over sine bredder. 21 voksne og to barn er så lang evakuert.

Det melder Vest politidistrikt på Twitter.

- Røde Kors bidrar også med en båt til å frakte rammede på stedet, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Per Algerøy, til Dagbladet.

- Rene svømmebassenget

Endre Muri har drevet Alda Camping i Olden i fire-fem år. Han har aldri sett så store vannmengder som det som rammer bygda nå.

- Jeg var på campingen tidligere i kveld. Det var rene svømmebassenget. Vi får se hvordan det blir når dagslyset kommer, men det ser ut til å være store skader, sier Muri til Dagbladet.

Han har søndag kveld dratt fra campingen etter å ha jobbet i hele kveld med å sikre området.

- Det er helt forferdelig slik det er nå, sier Muri.

40 bolighus utsatt

- Det er foreløpig ikke blitt tatt en avgjørelse på hvor mange som må evakueres, men det er 40 bolighus i området som angivelig kan bli rammet av flom, sier operasjonsleder Algerøy til Dagbladet.

Han forteller at det renner mye vann rundt hus og veier på stedet, og at folk som befinner seg i området er engstelige.

- Ingen er meldt savnet som følge av flommen, sier han.

Fylkesvei 60 er stengt mellom Oldeelva og Simaelva som følge av flom- og rasfare. Det samme er fylkesvei 724 mellom Olden og Briksdalen, fylkesvei 723 ved Lodalen og fylkesvei 722 mellom Storesund og Flo.

- Må forholde seg rolig

Algerøy legger til at det er en viss sannsynlighet for at enkelte av de utsatte bolighusene kan bli sperret inne av vannmassene.

- Hva oppfordrer dere folk på stedet til å gjøre?

- De som befinner seg inne i disse bolighusene vil bli kontaktet av politiet, så vi oppfordrer folk på stedet til å forholde seg rolig.

De evakuerte blir foreløpig samlet på en kafé i Olden, opplyser politiet.

Sendte ut flomvarsel

- Det har i løpet av natta vært flomvannføring på gult og oransje nivå i flere vassdrag i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland, sa vakthavende flomvarsler i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Anne Feig, til Dagbladet tidligere søndag.

NVE opplyste at det hadde kommet 60-100 millimeter regn de siste 24 timene flere steder i disse utsatte fylkene.

Ifølge Meteorologisk institutt ventes det fra søndag til mandag morgen mellom 50-80 millimeter nedbør på Vestlandet.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media