Elvesøk etter promillemistenkt

Da 27-åringen ble stoppet av politiet mistenkt for promillekjøring, ble han redd og hoppet i elva. Siden har ingen sett ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det satt i gang fullt søk etter mannen der Oselva munner ut i Bjørnefjorden i Os utenfor Bergen. Mannen har vært borte siden 04.45 i dag tidlig. Det skal være forholdsvis stri strøm i elva.

- Betjenter fra Os lensmannskontor patruljerte i natt, og ble oppmerksomme på en bil som sto parkert på Esso-stasjonen i Os sentrum. De mistenkte føreren for promille, og tok ham med seg til politibilen, sier konstituert politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, til Dagbladet.

Sefo varslet

Da en av lensmannsbetjentene gikk fra bilen for å spørre betjeningen på bensinstasjonen om mannen hadde kjørt bilen han satt i, stakk han av.

- Han rundet bensinstasjonen. På baksiden hoppet han sannsynligvis i Oselva, mener Gudmundsen.

Det ble umiddelbart satt i gang søk etter 27-åringen, som skal være fra Os. En hundepatrulje fra Bergen har lett etter spor langs elvebredden, uten resultat. Froskemenn har søkt bunnen av elvemunningen, uten resultat. Røde Kors og Sivilforsvaret foretar strandsøk rundt Bjørnefjorde, foreløpig uten rsultat. Nå er Luftambulanse, politibåt og miniubåt med undervannskamera satt inn i leteaksjonen.

- Rundt 40 personer er involvert i det organiserte letearbeidet, sier Geir Gudmundsen.

- Og siden politiet hadde tatt hånd om 27-åringen i forkant av hendelsen, er Politiets særskilte etterforskningsorgan, Sefo, automatisk koblet inn, sier politimesteren til Dagbladet.