NYE VENNER:
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sammen med Ola Elvestuen (V) (tv) og  Aud Kvalbein (KrF) redegjør om forhandlingene om et byrådsammarbeid mellom Høyre, KrF og Venstre.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NYE VENNER: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sammen med Ola Elvestuen (V) (tv) og Aud Kvalbein (KrF) redegjør om forhandlingene om et byrådsammarbeid mellom Høyre, KrF og Venstre. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Elvestuen kan bli miljøbyråd i Oslo

Venstrepolitiker Ola Elvestuen overtar trolig som miljø- og samferdselsbyråd i Oslos nye blågrønne byråd, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres gruppeleder står først i køen for miljø- og samferdselsbyråden, forteller kilder tett på byrådsforhandlingene i Oslo til Dagsavisen.

Trine Skei Grande bekrefter at samferdselsbyråden trolig står høyt på ønskelista til Elvestuen, men partilederen understreker at hun ikke er med i forhandlingene. Likevel sier hun:

- Det kommer til å merkes at det ikke er en Frp-politiker som er miljøbyråd lenger.

Høyre, Venstre og KrF forhandler starter forhandlingene om en byrådsplattform torsdag, men mye tyder på at de vil bli enige.

- Vi går inn i disse forhandlingene med et utgangspunkt om at vi skal lykkes, sier nestleder i Oslo Høyre, Nikolai Astrup, til Dagsavisen.

- Vi er sikre på å komme til enighet, sier KrFs gruppeleder Aud Kvalbein.

- For Venstre innebærer byrådsdeltakelse at vi kan få et enda større trykk på å gjennomføre våre politikk, sier Elvestuen og trekker fram kjøp av nye trikker og sykkelsatsing som viktige politikkområder for Venstre i byrådet.

I partiets bystyreprogram for 2011-2015 lover Venstre velgerne blant annet nye, stillegående trikker, 24-timers kollektivtransport i Oslo på alle de store rutene og flere busslinjer med 5 minutters frekvens.
(NTB)