Klima

Elvestuens klima-erkjennelse:
- Vi er langt unna målene

Ambisjonene må økes slik at målene som er satt kan nås.

MÅ HEVES: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har deltatt på klimamøte i Berlin. Har forteller at det er bred enighet om at de nasjonale målene må heves. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
MÅ HEVES: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har deltatt på klimamøte i Berlin. Har forteller at det er bred enighet om at de nasjonale målene må heves. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

2018 er et svært viktig år for internasjonal klimapolitikk. Forrige uke slo en FN-rapport fast at global oppvarming er på vei til å overstige målet satt i Parisavtalen innen 2040.

Mandag og tirsdag tok et viktig klimamøte sted i Berlin. Petersberg klimadialog er en rekke årlige internasjonale konferanser i forkant av de årlige klimakonferansene arrangert av FN.

Med Angela Merkel som vert, har klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i sitt første internasjonale klimamøte møtt en rekke ministere og diskutert framdriften i Parisavtalen.

Parisavtalen

Parisavtalen skal sørge for en nedgang i klimagassutslipp med mål om holde den globale oppvarmingen under to grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

Utkastet av FN-rapporten, som nyhetsbyrået Reuters fikk tilgang til i begynnelsen av juni, skal ikke publiseres før i oktober. Den ferdige rapporten vil bli den viktigste vitenskapelige guiden for bekjempelse av klimaendringer.

«Hvis utslippene fortsetter i sin nåværende takt, vil menneskeskapt oppvarming overstige 1,5 grader rundt 2040,» heter det i utkastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer