HAGLSKUR: - Dette er et eksempel på god oppdragelse, lyder én kommentar til videoen som viser 14 år gamle Elvis Ingersolls gode gjerning. Video: Facebook / Rick Buenaventura Vis mer

Elvis (14) nølte ikke et sekund da han så hva som skjedde

- Foreldrene hans bør være stolte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rick Buenaventura satt og spiste frokost på en café i California i USA da himmelen plutselig åpnet seg utenfor,

En kraftig haglskur dundret gjennom den lille byen, men i stedet for å holde seg inne, løp 14 år gamle Elvis Ingersoll ut av døra med en paraply i hånda.

Han hadde sett noe de andre ikke hadde lagt merke til - en gammel mann som forsøkte å ta seg over veien i uværet.

Dårlig timing

14-åringen jobber på den aktuelle restauranten som er eid av foreldrene hans. Faren hans snakker også ut om dåden som utspant seg på søndag.

- Haglskuren varte bare i fire-fem minutter. Den gamle mannen kunne ikke ha valgt et dårligere tidspunkt å gå ut på, sier Ken Ingersoll til ABC News.

Barna til Ingersoll bytter på å jobbe i familiebedriften, men denne søndagen var det altså Elvis sin tur. Ingersoll forteller videre at den gamle mannen er en stamkunde hos dem.

- Elvis er som resten av barna mine. Han har et godt hjerte, sier han.

Små «heltedåder»

Ken Ingersoll peker også på at det er episoder som dette som kan være til inspirasjon for andre.

- Altfor ofte er det negative hendelser som får oppmerksomhet, og jeg tror det oppmuntrer folk til å gjøre negative handlinger. Dersom Elvis' handlinger kan få folk på bedre tanker, da er vi alle vinnere, sier han.

Buenaventura, som filmet seansen, forteller til Dagbladet at det er nettopp sånne små heltedåder som bør deles og spres.

- Det finnes fortsatt hyggelig ungdom der ute, sier han.

«God oppdragelse»

Og det skorter heller ikke på oppmuntrende kommentarer under det opprinnelige innlegget til Buenaventura.

- Dette er et tegn på god oppdragelse. Foreldrene hans bør være stolte. Barn nå til dags må være mer medmenneskelige, skriver en Facebook-bruker.

En annen skriver:

- Jeg elsker dette. Dette er et eksempel på god oppdragelse. Det er så mye vold og elendighet i verden. Det er sånne små ting som kan hjelpe samfunnet vårt som helhet.