«Elvis» blir president

I dag inntar en eks-filmstjerne, Elvis-kloning og populist Filippinenes presidentpalass. Ifølge motstanderne drikker han som en svamp og er mer opptatt av vakre kvinner enn av Asias økonomiske krise. Hvem er egentlig Joseph Estrada? I dag inntar en eks-filmstjerne, Elvis-kloning og populist Filippinenes presidentpalass. Ifølge motstanderne drikker han som en svamp og er mer opptatt av vakre kvinner enn av Asias økonomiske krise. Hvem er egentlig Joseph Estrada?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På 1980-tallet gikk en latterliggjort b-skuespiller og politiker, Ronald Reagan, videre til å bli en av USAs mest populære presidenter. President Estrada har allerede overgått Reagan i prestasjoner på lerretet. Han har spilt helten i flere hundre filmer og produsert over 70 filmer selv. Spørsmålet er om han vil gjøre det like bra i presidentrollen.

Populær populist

11. mai vant Estrada en overlegen valgseier over Fidel Ramos' utvalgte etterfølger, Jose de Venecia. Med 40 prosent av stemmene oppnådde Estrada tidenes største velgeroppslutning. Valgprogrammet har gjort ham hatet av de rike og elsket av de fattige- akkurat som i flesteparten av Estradas filmer.

- Min eneste visjon er å utjevne skillet mellom fattig og rik, sa den kommende presidenten på valgdagen. Filippinenes rundt 24 millioner fattige reagerte med å gå mann av huse for sin 61-årige Robin Hood.

Alkoholisert løpegutt

- Gambler, skjørtejeger, alkoholiker og løpegutt for narkobaronene, er bare noen av skjellsordene som ble kastet mot Estrada under valgkampen . På et vekkelsesmøte (!) en drøy uke før valget beskyldte Venecia sin motstander for å være representant for «det ondes krefter». Finansverdenen er også bekymret for den nye presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer