EM i såpeopera

Sven-Göran Eriksson har trøbbel med å være trofast. Bør han miste jobben av den grunn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMITEEN FOR HØY MORAL

skal i morgen avgjøre hvorvidt Sven-Göran Eriksson, eller «Svennis», får beholde jobben som landslagssjef. Treneren for kaptein David Beckham og de andre engelske fotballstjernene har som kjent hatt et forhold på si denne sommeren. Og det er ikke første gang den blonde svensken har vært utro. Forskjellen er at Det engelske fotballforbundet (FA) denne gangen er involvert - på flere måter:

Eriksson har hatt et forhold til sekretær Faria Alam i det samme forbund. Hun på side har stått i med FA-toppsjef Mark Palios samtidig. FA forsøkte så å selge avslørende materiale om Svennis{rsquo} krumspring med sekretæren til tabloidavisa News of the World i bytte mot at forholdet mellom sekretæren og toppsjef Palios ble hemmeligholdt. Det ble selvmål da avisa avslørte FAs taktikk. For øvrig er det styret i FA som avgjør hvorvidt den svenske treneren beholder jobben som landslagssjef.

«Kjærlighetsrykter kan koste Svennis jobben». Tittelen er hentet fra Dagbladet en aprildag for over to år siden. Da var det Storbritannias andre svenske superstjerne, Ulrika Jonsson, som fikk lunsjbesøk med någo attåt fra sin landsmann. Eriksson holdt kjeft da han ble konfrontert med påstandene om utroskap, i motsetning til hva Ulrikas mamma gjorde. Overfor den svenske avisa Expressen bekreftet hun at datteren hadde snakket til henne om møtene med Sven-Göran. Mamma Johanson uttalte: «Jeg tror de har ei framtid sammen.»

DET TOK FIRE DAGER

fra forholdet ble avslørt til det ble avsluttet. Svennis viste offentligheten hvem som var dama i hans liv og tok med seg samboer Nancy Dell'Olio på fotballkamp. Ulrika ga seinere på høsten ut boka om sitt liv. Samtidig kom Nancy på banen og kalte Ulrika «et ludder som ville stjele mannen hennes». Ulrika selv hadde vært stygg i munnen tidligere da hun kalte Nancy en «hensynsløs pengejeger». Svennis gikk på jobb.

NANCY BLE

Sven-Görans kjæreste da värmlendingen var trener for det italienske topplaget Lazio. Eriksson flyttet til Italia med svensk kone og to barn. Etter en stund innledet han et forhold til Nancy, som da var gift med en av fotballklubbens eiere. Først i hemmelighet, men det hele endte med at den svenske sjarmøren forlot kona og fortalte mannen til Nancy at han ville ha fruen hans på heltid.

Seinere tok Eriksson med sin italienske advokatkjæreste til England da han fikk ny jobb. Den siste ydmykelsen var imidlertid nok for skjønne Nancy, som visstnok har takket for seg.

DET ER ALTSÅ

ingen grunn til å gå i sjokk over at den blonde suksesstreneren fra nabolandet har hatt en affære med sin sekretær. Det er større grunn til å heve øyenbrynene om styret i FA bestemmer at Sven-Göran Eriksson har oppført seg så umoralsk at han må forlate jobben sin.

De kan jo selge den historien til pressen.