EM-sendingene reddet på NRK

Det blir fotball-EM på norsk fjernsyn. Etter 18 timer på overtid ble ledelsen og journalistene i statskanalen enig om en tariffavtale i kveld. Men faren for ny streik er tilstede ettersom journalistene ikke er fornøyd med resultatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-journalistene får et gjennomsnittelig lønnstillegg på 12 500 kroner i året. I det ligger et flatt tillegg på 6400 kroner til alle og to feriedager i år. Resten av den femte ferieuken kommer til neste år. Totalt utgjør dette en økning på 4,58 prosent, noe som er det samme som de andre fagforeningene i NRK har fått i år.

Misfornøyde

Men journalistene er ikke fornøyd.

- Vi er direkte misfornøyd, men vi følte ikke at vi kunne fortsette forhandlingene, sier Eva Stabell, leder i NRK-journalistenes fagforening, til Dagbladet.no

Resultatet av forhandlingene skal nå til uravstemning blant de organiserte i Norsk Journlistlag i NRK.

Ny streik?

Selv om det fotballgale tv-publikummet nå puster lettet ut fordi det ikke ble streik, så skal de ikke være helt sikre. Hvis de ansatte i NRKJ ikke godtar oppgjøret når det kommer til uravstemning, så er det fare for ny streik under EM. Det kan først skje fra 23. juni.

Tøff mekling

Meklingen foregikk vel 18 timer på overtid. Meklingsmann Geir Engebretsen karakteriserer meklingen som ekstremt langvarig.

- Partene har til tider vært langt fra hverandre i meklingen. Diskusjonene har vært kompliserte, sier meklingsmann Engebretsen til Dagbladet.no

Engebretsen tror imidlertid ikke at dette lønnsoppgjøret representerer noe gjennombrudd for effektivisering og forenkling av lønns- og administrasjonssystemet i NRK. Ved å gjøre disse systemene mer effektive kan NRK spare store summer hvert eneste år.

KOMPLISERT:</B> Meklingsmann Geir Engebretsen forteller om kompliserte diskusjoner.
<B>LENGE OG VEL: Det er ikke norgesrekord, men 18,5 timer på overtid var det NRKs journalister trengte.