Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Embetsverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Nina Frisak (54)

Regjeringsråd ved statsministerens kontor

2003: 2

2002: 3

2001: 3

Tidligere høyesterettsdommer som sammen med stabssjef Kari Husøy, KrF, bestemmer mye på statsministerens kontor uten å være synlige utad. Sentral i departementsrådkollegiet. Er i egenskap av sitt embete også kansler og leder av ordensrådet som behandler søknader om tildeling av St. Olavs Orden. Kom i medienes søkelys etter det store ordensdrysset i høst da statsministeren og seks andre statsråder ble tildelt St. Olavs Orden.

2. Svein Gjedrem (54)

Sentralbanksjef

2003: 1

2002: 1

2001: 1

2000: 1

Etter fire år som landets mektigste embetsmann, finner panelet å måtte detronisere Gjedrem og sette ham på andreplass: Begrunnelsen er at sentralbanksjefens handlingsrom er blitt kraftig redusert: Lavprisimport, sterk kronekurs og sterk produktivitetsvekst fører til en prisvekst som er betydelig lavere enn det inflasjonsmål han skal styre renta etter. Og da er det lite Gjedrem kan gjøre med fra eller til.

3. Bjørn-Inge Larsen (43)

Sjef for Sosial- og Helsedirektoratet

2003: 3

Forsvarer plassen fra i fjor. Fikk sitt mediale gjennombrudd under priskrigen på øl i vår. Påvirker våre holdninger og den offentlige debatt som sentral leverandør av premisser for politisk handling. Stikkord: røykelov, alkoholpolitikk, ernæring, fedme, fysisk aktivitet, rus og psykisk helse.

4. Tore Eriksen (57)

Finansråd i Finans-departementet

Ny på lista

Er tilbake etter lengre permisjon. Fra en tilbaketrukket posisjon i skyggen av sin politiske sjef, Per-Kristian Foss, har han fast styring over både sitt eget og de andre departementene. Kan tallene sine, ikke minst statens, og skal dessuten å være en kløpper når det gjelder skøytetider.

5. Bjørn Erik Thon (40)

Forbrukerombud

Ny på lista

Profilert leder av Forbrukerombudet som ble suveren vinner i MMIs undersøkelse av offentlige etaters omdømme. Ombudets hovedoppgave er å føre tilsyn med at markedsføringen av varer og tjenester skjer innenfor gjeldende lovverk på området. Dette er en etat folk åpenbart føler behov for og setter pris på. Hele fire av fem nordmenn har et godt inntrykk av Forbrukerombudet.

1. Nina Frisak.
2. Svein Gjedrem.
3. Bjørn-Inge Larsen.
4. Tore Eriksen.
5. Bjørn Erik Thon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!