Menneskerettsdomstolen (EMD) setter norsk barnevern under lupen

EMD har åpnet den niende barnevernssaken mot Norge: - Viser det totale havari

Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) krever svar fra Norge i nok en barnevernssak.

ALVORLIG: - Jeg er opptatt av at vi ivaretar våre folkerettslige forpliktelser. Dette er saker som har gått hele veien i det norske rettssystemet, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne. Hun legger ikke skjul på at hun synes det er alvorlig at EMD har kommunisert så mange barnevernssaker mot Norge. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: - Jeg er opptatt av at vi ivaretar våre folkerettslige forpliktelser. Dette er saker som har gått hele veien i det norske rettssystemet, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne. Hun legger ikke skjul på at hun synes det er alvorlig at EMD har kommunisert så mange barnevernssaker mot Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Barne- og likestillingsdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg har kommunisert nok en barnevernssak mot Norge.

- Vi er nylig gjort kjent med saken, og har ikke gått inn i den ennå. Saken vil bli behandlet på lik linje med andre saker i EMD, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp).

Mye tyder på at EMD ønsker å sette norsk barnevern under lupen. Nå er det i alt ni barnevernssaker domstolen krever at Norge må svare for.

Den siste saken har akkurat passert det første, trange nåløyet i EMD. Norge er bedt om å redegjøre for sitt syn i klagesaken som omhandler et foreldrepar som ble fratatt sin datter like etter fødselen. Deretter vil EMD ta stilling til om saken skal fremmes for videre behandling.

- Rystende sak

- Dette er en rystende sak som viser det totale havari av systemet. I denne saken er det mange fagpersoner som gir disse foreldrene de beste beskrivelser, uten at barnevernet tar til seg disse vurderingene, sier psykolog Ragnhild Pettersen som har 18 års erfaring som psykologisk sakkyndig i barnevernssaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer