Emely (12) døde:
- Svikt i alle ledd

Professor mener at Emely (12) ikke fikk den hjelpen hun hadde krav på. Nå har hun en klar beskjed til politikere etter den tragiske historien.

DØDE: Emely Frantzen da hun var seks år, på Sola-stranda i Rogaland der hun bodde. Emely ble bare 12 år. Foto: Privat
DØDE: Emely Frantzen da hun var seks år, på Sola-stranda i Rogaland der hun bodde. Emely ble bare 12 år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Rapportene jeg har fått, viser en alvorlig systemsvikt på alle nivåer.

Det sier Marie-Lisbet Amundsen, professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, om Emely Frantzens historie.

Emely tok livet sitt i januar i år, som Dagbladet har fortalt om. Hun ble bare 12 år gammel.

Foreldrene har anmeldt skolen og kommunen fordi de mener de brøt opplæringsloven, og ikke gjorde nok for å forhindre at Emely ble mobbet.

Foreldrene til Emely ønsket å fortelle sin historie til Dagbladet fordi de ville at andre ikke skulle oppleve det samme.

Både Sola PPT (Pedadogisk-psykologisk tjeneste), Sola kommune og Dysjaland skule er forelagt kritikken, men ønsker ikke å kommentere enkeltpåstander nå, med henvisning til at saken er til etterforskning hos politiet. Klinikksjef for psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige ved Stavanger universitetessykehus (SUS), som barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) er en del av, skriver til Dagbladet at Emely fikk tett oppfølging. Se utfyllende svar lenger ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer