Etter Dagbladets avsløringer:

Emely-saken: Krever svar

Statsforvalteren i Rogaland vurderer tilsyn av Sola kommune etter Dagbladets artikler.

ELSKET Å RI: - I stallen fikk hun fri fra alle tankene, forteller moren Monica Frantzen om datteren. Foto: Privat
ELSKET Å RI: - I stallen fikk hun fri fra alle tankene, forteller moren Monica Frantzen om datteren. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsforvalteren i Rogaland vil vurdere å åpne tilsyn med Sola kommune etter Dagbladets artikler om Emely Frantzen (12) som tok sitt eget liv i januar i år.

Det bekrefter Marianne Skogerbø, utdanningsdirektør hos Statsforvalteren i Rogaland.

- Først må jeg si at vi har lest sakene og har dyp medfølelse med familien, skriver Skogerbø i en e-post til Dagbladet, og fortsetter:

- Etter at vi gjennom Dagbladets artikler har blitt gjort kjent med saken, har vi besluttet at vi vil be om dokumentasjon og redegjørelse og deretter gjøre en vurdering om vi skal åpne tilsyn med kommunen, skriver Skogerbø.

Statsforvalteren er klageinstans for skolemiljøsaker, den såkalte håndhevingsordningen, og kan også åpne tilsyn på eget initiativ (se faktaboks).

- Vi vil selvsagt svare ut det Statsforvalteren ber om, og bidra til å belyse saken best mulig. Vi har ennå ikke mottatt brevet fra Statsforvalteren, skriver Rune Moen, kommunalsjef for oppvekst og kultur, i en sms til Dagbladet.

Forrige helg fortalte Dagbladet historien om Emely. Foreldrene hennes, Bengt og Monica Frantzen, har anmeldt Dysjaland skule og Sola kommune for brudd på opplæringsloven. De mener skolen har brutt Emelys rett til et trygt og godt skolemiljø, og ikke klarte å beskytte datteren mot mobbing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer