Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Emergency, emergency»

Øyenvitne forteller.

FORTVILELSE: Pårørende av passasjerene på ulykkesflyet blir geleidet bort på flyplassen i Düsseldorf.Foto: AP / NTB Scanpix
FORTVILELSE: Pårørende av passasjerene på ulykkesflyet blir geleidet bort på flyplassen i Düsseldorf.Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle de 144 passasjerene og mannskapet på 6 om bord på Airbus 320-flyet er bekreftet omkommet etter at det styrtet om lag 100 kilometer nord for Nice.

Hva som forårsaket flystyrten er fortsatt uklart, men det er kommet noen opplysninger som beskriver hendelsesforløpet i forkant av at flyet gikk ned.

Nødsignal Det franske innenriksdepartementet opplyser at et nødsignal fra flyet ble sendt ut klokka 10.45. To minutter seinere kom neste signal.

- Flyet sendte ut et nødsignal klokka 10.47. Dette indikerte at flyet fløy på 5000 fot, som er unormalt. Ulykken skjedde like etterpå, sier Frankrikes transportminister Alain Vidalies, ifølge den britiske avisa The Independent.

Den australske avisa Sydney Morning Herald rapporterer at de siste ordene fra flyet til tårnet var «emergency, emergency». Ifølge værtjenesten La Chaine Meteo, var det fint vær i området da flyet styrtet.

Du kan få siste nytt om den dramatiske flystyrten i vårt livestudio.

Passasjerflyet var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland, da det forulykket om lag 100 kilometer nord for Nice, mellom byene Dinde-les-Bains og Barcelonnette.

Vanskelig søk Ifølge New York Times er vrakdelene spredt over et område på om lag 20 000 kvadratmeter i ulendt terreng.

En talsmann for det franske innenriksdepartementet, Pierre-Henry Brandet, sier ifølge Associated Press at vrakrester fra flyet er funnet på 2000 meters høyde i nærheten av Digne i Alpene.

Han sier til TV-stasjonen BFM at de forventer en «ekstremt langvarig og ekstremt vanskelig» søk- og redningsoperasjon siden flyet styrtet i et så avsidesliggende område.

Germanwings er et underselskap av tyske Lufthansa. Direktøren i selskapet, Carsten Sphor, omtaler det hele som en stor tragedie.

- Vi vet ennå ikke hva som ha skjedd. Mine tanker går nå til familie og venner av passasjerene og kabinansatte. Dersom det vi frykter blir bekreftet, er dette en svart dag for Lufthansa. Vi håper å finne overlevende, sier Spohr ifølge selskapets Twitter-profil.

image: «Emergency, emergency»
Hele Norges coronakart