«Emil» er snart i Sverige

Det varslede uværet på Sørlandet er delvis avblåst fordi Emil natt til onsdag beveget seg over Skagerrak og Nord-Danmark i retning Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt nedjusterte ved midnatt ekstremvarselet for sørlandskysten fra sterk storm til full storm, og uværet tok en noe sørligere bane enn antatt. Skagerrak og den nordlige delen av Jylland fikk snart stiftet bekjentskap med herjingene.

Tre timer senere varslet Meteorologisk institutt at Emil hadde forflyttet seg ytterligere. Klokken 3 var stormsenteret over Fredrikstad og trakk gradvis videre østover inn i Sverige. Samtidig var lavtrykket i ferd med å svekke seg.

- Vinden på kysten av Vest-Agder og Rogaland vil fortsatt være sterk de første timene onsdag morgen, men vil gradvis avta. Det ventes at vannstanden vil øke fram til natt til torsdag på kysten av Vestlandet, Sør- og Østlandet, estimert til 60-100 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene, høyest rundt Oslofjorden, opplyste meteorolog Bjart Eriksen ved 3.30-tiden natt til onsdag.

Det var natt til onsdag nordvestlig liten storm vest for Mandal, og periodevis full storm ved Lindesnes. Fra tidlig onsdag formiddag er det ventet at vinden vil minke.

I ytre deler av Skagerrak var det i morgentimene onsdag ventet fortsatt nordvestlig liten storm, og periodevis full storm. Fra onsdag ettermiddag regner Eriksen med at vinden minker også der. Bølgehøyden vil nå 8-10 meter i den sørlige delen av Skagerrak, og vil gradvis minke.

Emil ankom norsk farvann natt til onsdag etter å ha herjet i Storbritannia.

(NTB)