Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emil fikk nye ører

Emil (7) ble mobbet så mye på grunn av ørene sine at han forsøkte å klippe dem av. Nå er han operert og danser med jentene på barnedisko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Emil Nilsson sier han kjenner seg igjen i historien om den sju år gamle Karlsøy-gutten i gårsdagens Dagbladet. Mobbeofferet fra Troms ble trakassert på grunn av fortennene sine, og klippet av deler av dem med ei tang.

Mobbemareritt

Emil ble født med utstående ører, og i treårsalderen startet problemene. De eldre guttene i gata angrep ham, og mobbingen begynte. Til slutt gikk det så langt at han forsøkte å skade seg selv.

- Han forsøkte å klippe og skjære av seg ørene. Han fikk ikke gå og drikke vann selv, for da tok han en kniv og stakk inn på rommet sitt og skar seg til han begynte å blø, forteller mamma Helena Persson til Expressen.

Selv om Emil hadde det forferdelig, ville ikke det offentlige betale for operasjonen, men flere privatpersoner og private sykehus tilbød seg å ta kostnaden.

I september 2001 ble han operert på et sykehus i Nacka. Det ble starten på Emils nye liv.

- Han er et helt nytt barn. Han er aldri inne, og leker med kamerater hele tida. Mobbingen har sluttet helt, og Emil har blitt mye mer selvstendig og frampå, sier Helena.

Lørdag kveld danset Emil på barnedisko.

- Det hadde vært helt utenkelig før operasjonen.

Emils foreldre forteller at de lenge vurderte om det var riktig å foreta en operasjon av sønnens ører.

- Da gir man jo nesten mobberne rett. Men for at Emil skulle få det bra, bestemte vi oss til slutt for å gjennomføre operasjonen, sier Helena.

Må vente

For sjuåringen i Karlsøy, som klippet av biter av fortennene sine med tang fordi han ble mobbet for å ha «kanintenner», er ikke situasjonen like enkel. Familien håper at folk nå skal skjønne alvoret i hva mobbing kan gjøre med en ung gutt. Tennene tar det imidlertid tid å få ordnet.

Han har fått en foreløpig behandling hos tannlege, men må vente noen år før han kan bli gammel nok til å få tannregulering.

IKKE LENGER MOBBEOFFER: Svenske Emil (7) prøvde å klippe og skjære av seg ørene på grunn av all mobbingen. I september 2001 ble han operert. Foreldrene var lenge i tvil om operasjon var riktig: - Da gir man jo nesten mobberne rett. Men for at Emil skulle få det bra, bestemte vi oss til slutt for å gjennomføre operasjonen, sier moren Helena.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media