Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emilia (20) forsvunnet - familien refser politiet

- Det er klart vi er skuffa, sier forsvunne Emilia Lundbergs tante.

SPORLØST FORSVUNNET: Etter elleve dager har ingen sett spor av Emilia, som sist ble sett utenfor sin egen leilighet i tettstedet Tollarp i Skåne. Foto: Missing People
SPORLØST FORSVUNNET: Etter elleve dager har ingen sett spor av Emilia, som sist ble sett utenfor sin egen leilighet i tettstedet Tollarp i Skåne. Foto: Missing People Vis mer

Det har gått mer enn elleve døgn siden Emilia Lundberg sist ble sett på vei ut fra leiligheten sin i Tollarp i Skåne, sammen med en mystisk person.

Politiet mistenkte tidlig at hun kan være bortført, men vet fortsatt ikke hva som har skjedd med henne.

Lørdag fant frivillige fra organisasjonen FIKK klær og andre personlige eiendeler i et skogområde i nærheten av tettstedet. Da hadde det gått åtte dager uten at politiet hadde gjort aktive søk etter jenta, skriver Expressen.

- Klart vi er skuffa

- Det er klart vi i familien er skuffa over hvordan politiet har håndtert arbeidet, sier Emilias tante, Jenny Lundberg, til avisa.

Hun tror at flere essensielle spor kan ha forsvunnet i perioden fra niesa ble meldt savnet, til politiet åpnet etterforskninga med mistanke om bortføring.

SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi gjennomsøker et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg forsvant. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix.
SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi gjennomsøker et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg forsvant. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix. Vis mer

Pressetalsperson i politiet, Robert Loeffel, avviser at politiet ikke har prioritert saken tilstrekkelig. At det tok en uke før de aktivt søkte etter spor, begrunner han med at man ikke visste hvor man skulle lete.

- Det var ikke sånn at vi ikke gjorde noe. Det ble lagt ned et enormt arbeid med indre spaning, sier han.

- Jo lengre tid som går uten at vi finner livstegn, jo mer bekymra blir vi.

Ukjent person i grå frakk

Lokalavisa Kristianstadstidningen og Malmö-avisa Kvällsposten har pratet med Emilie Lundbergs nabo.

Hun var ute på egen veranda kl. 10.30 fredag 22. november, og skal ha sett Emilia gå ut av inngangsdøra til blokka sammen med en stor person i lang, grå frakk. Den ukjente personen låste opp en sykkel på utsida. Naboen så de to gå i hundre meter før de svinget ut av syne.

- Jeg reagerte på at Emilia var så tynnkledd med bare knekorte bukser, har naboen sagt.

Politiet holder fast ved teorien om at 20-åringen har forsvunnet mot egen vilje.

De er ikke sikre på om den mystiske personen har noen kobling til forsvinningen, men Loeffel påpeker overfor Expressen at de anser det som «merkelig» at vedkommende ikke har meldt seg til politiet.

FUNN: Politiet har funnet en kroppsdel som skal tilhøre savnede Wilma Andersson (17) er død. Video: Expressen. Vis mer

- Snakket sammen hver dag

Klokka 11.16 sendte Emilia sms-melding til ei tante, som ikke fikk kontakt da hun ringte tilbake.

- Det skjer aldri at Emilia skrur av mobilen, sier tanta.

Til Kvällsposten sier mora at dattera alltid hadde telefonen med seg, uansett hvor hun var.

- Det har hendt at vi ikke har fått tak i henne i time her og der, men da har det ofte vært fordi telefonen har gått tom for strøm. Vi snakket sammen hver dag, sier hun.

Telenor har sjekket aktiviteten på mobilen. Kontakten stopper ved elva Vramsån, der politiet nå har sperret av et område.

Fortsetter søket

Politiet vil ikke si noe om det finnes noen mistenkt gjerningsperson på nåværende tidspunkt, men det jobbes iherdig med å kartlegge nettverket hennes for mulige ledetråder.

Mandag ettermiddag fortsatte søket omkring Tollarp i regi av FIKK, og onsdag skal politiet gjøre nye undersøkelser.

- Vi gir oss ikke før Emilia er tilbake i live, sier tanta Jenny til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media