FORSVUNNET: Etter tre måneder er 18 år gamle Emilie Meng fremdeles savnet. Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVUNNET: Etter tre måneder er 18 år gamle Emilie Meng fremdeles savnet. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

Emilie (18) forsvant for tre måneder siden: Politiet etterlyser sjåfør av hvit varebil

Men politiet forventer ikke at bilen kan tilføre etterforskningen noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10.juli i år forsvant den danske jenta Emilie Meng (18).

Hun ble sist observert på Korsør stasjon i 04-tida denne morgenen, da hun sa farvel til to venninner som dro videre med en drosje. Selv ville Emilie spasere hjem til foreldrenes hus, noen få kilometer unna, men den unge kvinnen kom aldri hjem.

Varebil

Snart tre måneder er gått, men det er fremdeles ingen spor etter den unge jenta.

Men nå etterlyser dansk politi eieren av en hvit varebil som kjørte i et skogområde i Korsør den aktuelle helga, skriver Ekstrabladet.

- Vi har fått noen henvendelser angående en hvit kassebil, en stor varebil, som har kjørt fort i området der ute i løpet av den helgen, sier etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

På tross av etterlysningene forventer ikke politiet at varebilsjåføren vil ha stort å tilføre saken, men de vil likevel snakke med vedkommende.

- Det er en del av etterforskningen, sier Ravn-Nielsen.

Politiet gjennomsøkt flere områder i jakten på den forsvunnede tenåringen. I slutten av august iverksatt politiet en større leteaksjon rett ved Korsør stasjon, som er det siste stedet Meng ble observert.

Gjennomsøker skog

Torsdag og fredag har politiet vært i området bilen ble observert, for å gjennomsøke skogen. Men gjennomsøkningen har ingenting med varebilen å gjøre, skriver bt.dk.

- Gjennomsøkningen er et ledd i den allminnelige etterforskningen, der vi forsøker å tette noen hull. Vi har gjennomsøkt en del av skogen tidligere, men nå vil vi forsikre oss om at vi ikke har oversett noe, sier Ravn-Nielsen.

Politiet jobber fremdeles med å kartlegge alle som var i området morgenen 10.juli. Det er anslått at det var maksimalt 50 personer i området, og man har fremdeles ikke lyktes i å komme i kontakt med alle.

Teorier

Politiet har hatt en rekke teorier i saken.

Blant disse er at hun hadde satt seg på et tog i retning København, eller en annen dansk by, samme natt som hun forsvant.

Denne teorien er senere blitt avvist av etterforskerne.

Dette i likhet med ryktene om at hennes Facebook-konto hadde vært aktiv i etterkant av forsvinningen.

- Det siste vi vet sikkert om henne er at hun befant seg på Korsør stasjon denne morgenen. Etter det finnes ingen sikre spor, har visepolitimester Søren Ravn-Nielsen tidligere uttalt til Dagbladet.