FORSVUNNET: Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko.
FORSVUNNET: Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko.Vis mer

Emilie (18) forsvant sporløst for tre uker siden. Nå etterlyses hun internasjonalt

I dag skulle hun feiret bursdag, men politiet står fortsatt på bar bakke. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emilie Meng var 17 år da hun forsvant ved Korsør i Danmark for tre uker siden, men fyller 18 i dag.

Nå gjør dansk politi opp status for de tre siste ukene.

Så langt står de uten spor.

- Status er fortsatt at det siste vi vet om Emilie er at hun ble sett ved Korsør stasjon på morgenen søndag 10.juli , sier etterforskningsleder Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til danske TVØst.

Politiet har fått inn flere hundre henvendelser om saken, som har vakt oppsikt i Danmark. Det er de glade for, samtidig som den enorme mengden tips av og til har ført dem på villspor.

Ikke hennes trøye

Denne uken ble det for eksempel kjent at det som trolig var 17-åringens trøye var funnet istykkerrevet omtrent tre kilometer unna stedet hun forsvant fra; en opplysning politiet senere måtte gå ut og dementere.

Det ble også kjent at to menn skal ha blitt fanget opp av videokameraer nær jentas hjem, og at politiet mistenkte dem for å ha noe med saken.

Heller ikke det viste seg å stemme.

- Selvfølgelig kommer det noen vilspor innimellom, men det vil det alltid gjøre i en etterforskning som er så omfattende som dette. Det kan ikke unngås, men det er såklart uheldig når det nærmest utvikler seg til en mediestorm, slik to av tingene har ført til, sier Roed til TV-kanalen.

Etterlyses internasjonalt

Nå etterlyser dansk politi Emilie, som i dag fyller 18 år, internasjonalt.

Et bilde av 18-åringen er i den forbindelse postet av privatpersoner på en facebookgruppen «Etterlysning - Savnet i Norge», som har 53.000 følgere.

- Vi har ingen indikasjoner på at hun er her, men om hun er etterlyst internasjonalt, er det greit å hjelpe til å spre meldingen, sier Terje Helberg fra Etterlysning-siden til TV 2.

Det var på vei hjem fra fest klokka fire natt til søndag for tre uker siden at hun forsvant.

Gikk av toget

Da gikk Emilie og to venninner av toget i Korsør i Danmark.

17 år gamle Emilie sa god natt til de to andre jentene. De satte seg i en taxi, mens hun bega seg alene i retning huset hvor hun bor med sin familie. Dit kom hun aldri.

Morgenen etter, da det ble klart at hun hadde blitt borte, ble det satt i gang en stor leteaksjon.

Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko.