Emilie utsatt - får ikke vaksine

Da lille Emilie (8 md.) ble født i 24. svangerskapsuke, veide hun 680 gram. Fordi hun ikke har lunge- eller hjerteproblemer, får hun ikke nyte godt av RS-vaksinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RS-syke barn nektes vaksine

Mamma Mette Ege er oppgitt over avgjørelsen.

- Siden hun ble født har Emilie tilbrakt et halvt år på sykehus. Hun har vært veldig syk, og vi har søkt om å få vaksinen flere ganger fordi hun er i risikogruppen, sier hun. Hun har en sønn fra før som ble smittet da han var baby.

For litt siden mottok hun det endelige avslaget fra Sentralsykehuset i Akershus (SiA), men Ege gir seg ikke.

Informasjon

- Jeg spør om de har skiftet mening hver gang jeg er der, sier hun.

Ege tror de fleste foreldre er flinke nok til å skaffe seg nok informasjon om RS, og har selv snakket med leger ved andre sykehus.

Småbarnsmoren understreker at SiA har vært veldig flinke med datteren, og at de har reddet livet hennes flere ganger. Hun syns det er trist at spørsmålet om vaksine står og faller på økonomi.

Livredd smitte

- Jeg gjør selvsagt hva jeg kan for å unngå at datteren min blir smittet. Bortsett fra turer til poliklinikken og helse-stasjonen holder vi oss hjemme. Jeg er livredd for snørrete folk, og må til og med fortelle sønnen min at han må ta minst mulig på søsteren sin.

- Jeg kan ikke tenke meg at det er så mange som blir født i 24. uke. Emilie burde absolutt havne i gruppen av barn som får vaksinen, avslutter Mette Ege.