Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emily (21) raser: - De ville kaste meg av flyet

Thomas Cook tålte ikke synet av Emily O'Connor: - De seksualiserte og latterliggjorde meg.

FØLER SEG UTHENGT: Emily O'Connor forteller at kabinpersonalet flokket seg rundt henne og ba henne dekke seg til om bord på en Thomas Cook-flygning fra Birmingham til Tenerife. - Det var forferdelig. Foto: Privat
FØLER SEG UTHENGT: Emily O'Connor forteller at kabinpersonalet flokket seg rundt henne og ba henne dekke seg til om bord på en Thomas Cook-flygning fra Birmingham til Tenerife. - Det var forferdelig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferieturen til Emily O'Connor (21) startet på verst mulig måte.

Det var tidligere i mars den unge kvinnen skulle sette seg på et fly fra Birmingham til Tenerife med det britiske reiseselskapet Thomas Cook.

Der skulle hun nyte en firedagers solferie med fem venner.

Magetopp til besvær

Ifølge henne kom hun seg gjennom sikkerhetskontrollen, passkontrollen og boarding uten problemer. Det var først da hun kom om bord i flyet problemene begynte.

Bare minutter før flyet skulle ta av fra flyplassen i Birmingham, skal hun ha blitt konfrontert av kabinpersonalet.

Årsaken: Antrekket, som besto av magetopp og en fotsid bukse fra kjeden Zara.

- Thomas Cook sa de ville kaste meg av flyet om jeg ikke «dekket meg til» fordi jeg var kledd «sjenerende» og «upassende», skriver 21-åringen på Twitter.

- Latterliggjort

O'Connor har selv gitt et intervju til lokalavisa Birmingham Mail om hendelsen.

- Jeg satte meg ned på flyet, der både sjefen for kabinpersonalet og fem andre sa de ville kaste meg ut om jeg ikke tok på meg ei jakke. Jeg og mine andre venner var spredt utover flyet. Jeg har aldri følt meg så sårbar og latterliggjort. Det var forferdelig, sier hun til avisa.

Den unge regnskapspraktikanten ga seg ikke med det første, og skal så ha spurt kabinpersonalet om hvor i regelverket deres det sto at det ikke var lov å gå i magetopp.

- De var høylytte og ba meg dekke meg til, men da jeg spurte de andre passasjerene om de mente det var upassende, var det ingen som sa et ord. De 300 menneskene om bord var åpenbart ikke enig, sier hun.

Måtte låne jakke

Til slutt skal Emily O'Connor ha fått låne ei jakke av søskenbarnet sitt, som også var med på flyet.

SHOW: Kim Kardashians kjole under «Hollywood Beauty Awards» vekker oppsikt. Vis mer

- De kommenterte hendelsen over høyttaleranlegget, noe som gjorde meg skjelven og lei meg, skriver hun på Twitter.

Støtten på det sosiale nettverket har vært overveldende etter at O'Connor skrev om hendelsen etter å ha kommet tilbake til England.

På en støtteerklæring på Twitter, svarer hun:

- Jeg satt der og ristet, og de så det. Likevel fortsatt de å seksualisere og latterliggjøre meg. Det var den verste opplevelsen i mitt liv, skriver hun.

Hun har også fått støtte fra Gabby Allen, deltaker i den britiske skandalerealityserien «Love Island».

- Jeg kommer aldri til å fly med Thomas Cook igjen.

Beklager

Flyselskapet Thomas Cook har beklaget sin håndtering av hendelsen.

- Det er tydelig at vi kunne håndtert situasjonen bedre. Vi beklager å ha fornærmet O'Connor, sier en talsperson for selskapet til BBC.

Samtidig sier talspersonen at de fleste flyselskapet har regler om anstendig bekledning om bord på fly, og at dette gjelder både menn og kvinner.

- Våre mannskaper har en vanskelig oppgave med å håndtere disse retningslinjene, og gjør ikke alltid det rette.

Thomas Cooks spesifikke retningslinjer sier at kunder som går med «upassende antrekk (inkludert klær med upassende slagord) ikke får lov til å reise med mindre de kan skifte klær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!