SISTE ORD: Slik avslutter Emily Phillips sin egen nekrolog: «Vær så snil, ikke gråt fordi jeg har gått bort; vær i stedet glad for at jeg var her. (Eller, du kan kanskje gråte litt. Jeg har jo tross alt gått bort). I dag er jeg glad, og jeg danser. Sannsynligvis naken.» Foto: Privat, med tillatelse fra familie og Florida Times Union
SISTE ORD: Slik avslutter Emily Phillips sin egen nekrolog: «Vær så snil, ikke gråt fordi jeg har gått bort; vær i stedet glad for at jeg var her. (Eller, du kan kanskje gråte litt. Jeg har jo tross alt gått bort). I dag er jeg glad, og jeg danser. Sannsynligvis naken.» Foto: Privat, med tillatelse fra familie og Florida Times UnionVis mer

Emily skrev sin egen nekrolog: «Det smerter meg å innrømme dette, men jeg har visstnok gått bort»

Rører en hel verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det smerter meg å innrømme dette, men jeg har visstnok gått bort. Alle fortalte meg at dette kom til å skje, men det var rett og slett ikke noe jeg ønsket å høre på, langt mindre oppleve. Men nok en gang gikk ikke ting min vei! Det er historien om mitt liv.»

Slik innleder Emily Debrayda Phillips (69) sin egen nekrolog.

Phillips gikk bort 25. mars. Hun hadde kreft i bukspyttkjertelen, og døde etter kort tids sykeleie.

Selv om det gikk fort, tok Phillips seg altså tid til å gjøre noe svært uvanlig.

Hun skrev sin egen nekrolog - en morsom og vakker nekrolog som nå har spredd seg lynraskt i sosiale medier og rørt hundretusener av mennesker. Phillips' nekrolog ble først plukket opp av Florida Times Union og seinere omtalt av store nettaviser som Time, The Independent og Huffington Post.

DRØMMEMANNEN: Emily Debrayda Phillips var gift med Charlie Phillips, eller «drømmemannen», som hun kalte ham. Foto: Privat, med tillatelse fra familie og Florida Times Union
DRØMMEMANNEN: Emily Debrayda Phillips var gift med Charlie Phillips, eller «drømmemannen», som hun kalte ham. Foto: Privat, med tillatelse fra familie og Florida Times Union Vis mer

Les nekrologen i sin helhet her

- Kan en person bli mer velsignet? I nekrologen går Phillips først gjennom sin fødsel, oppvekst og sine beste minner.

Før hun med en god porsjon ironisk distanse beskriver sine egne meritter:

«Jeg har vært en hengiven datter, en energisk tenåring, utdannet ved Western Carolina University, en kjærlig kone, en omsorgsfull mor, en dedikert lærer, en ekte og lojal venn og en bestemor som skjemmer bort. Og hvis du ikke tror på dette, så bare spør meg. Nei, vent, jeg tror det er for seint for spørsmål. Beklager. Så... jeg ble født; jeg blunket; og så var det over. Ingen bygninger er oppkalt etter meg; ingen monumenter reist til ære for meg. Men jeg FIKK sjansen til å bli kjent med og elske hver eneste av mine venner og hele min familie. Kan en person bli mer velsignet?»
 
Vel så rørende, er måten Phillips avslutter nekrologen på.

«Vær så snil, ikke gråt fordi jeg har gått bort; vær i stedet glad for at jeg var her. (Eller, du kan kanskje gråte litt. Jeg har jo tross alt gått bort). I dag er jeg glad, og jeg danser. Sannsynligvis naken.»

- Vi lo og gråt Phillips' datter, Bonnie Upright, forteller at moren ba henne lese nekrologen kort tid etter at kreftdiagnosen ble kjent. Men datteren orket ikke, den triste nyheten var fortsatt for vond. Men etter et par uker spurte moren igjen, og da klarte ikke Upright si nei.

- Hvordan kan man si nei til sin døende mor? Svaret er at det kan man ikke, forteller datteren til Huffington Post.

Dermed måtte Upright, sammen med resten av familien, høre mora lese opp sin egen nekrolog.

- Helt ærlig, så var det ett av de mest spesielle øyeblikkene i mitt liv. Det å høre min mor fortelle sin historie, med sine egne ord og sin egen stemme, er noe jeg alltid vil verdsette. Vi lo når det passet seg, og gråt da hun var ferdig.