I RETTEN: Emma Czornobaj møtte i retten tidligere denne måneden. Foto: AP / The Canadian Press, Graham Hughes / NTB scanpix
I RETTEN: Emma Czornobaj møtte i retten tidligere denne måneden. Foto: AP / The Canadian Press, Graham Hughes / NTB scanpixVis mer

Emma (25) dømt for bildrap etter at hun stoppet på motorveien for å hjelpe en flokk andunger

To omkom da de kjørte inn i bilen hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emma Czornobaj (25) risikerer livstid i fengsel for bildrap, etter at to personer omkom da de krasjet med bilen hennes etter at hun stoppet midt på en motorvei for å hjelpe en andeflokk som hadde forvillet seg inn på veien.

25-åringen ble fredag funnet skyldig, melder Montreal Gazette, men straffeutmålingen er ikke klar.

Den tragiske hendelsen skjedde på en motorvei utenfor Montreal i Canada i juni 2010.

Andre Roy (50) og datteren hans Jessie (16) omkom. Roy førte en Harley-Davidson-motorsykkel, og kjørte inn i Czornobajs Honda Civic. Hun hadde stoppet i venstrefila på motorveien, etter at hun så en gruppe andunger. Hun gikk ut på veien og prøvde å få dem inn i bilen, for å få dem i sikkerhet.

Roys kone Pauline Volikakis ble skadet da hun også kjørte inn i bilen. Hun var i retten fredag, og ga da uttrykk for at hun ikke ønsket at 25-åringen skulle straffes.

- Det er på tide at vi går videre. Jeg ønsker ikke noen noe vondt, sier hun til CTV.

Czornobaj sa i retten at hun ikke ville stanset og gjort det samme igjen.

Forsvarer Marc Labelle sier han er sjokkert over rettens konklusjon.

- Dette var ikke en person som tok en sjanse og fyllekjørte eller som kjørte for fort og gjorde en risikabel manøver, sier han til Montreal Gazette.