Emma (25) dømt for bildrap etter at hun stoppet på motorveien for å hjelpe en flokk andunger

To omkom da de kjørte inn i bilen hennes.

I RETTEN: Emma Czornobaj møtte i retten tidligere denne måneden. Foto: AP / The Canadian Press, Graham Hughes / NTB scanpix
I RETTEN: Emma Czornobaj møtte i retten tidligere denne måneden. Foto: AP / The Canadian Press, Graham Hughes / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emma Czornobaj (25) risikerer livstid i fengsel for bildrap, etter at to personer omkom da de krasjet med bilen hennes etter at hun stoppet midt på en motorvei for å hjelpe en andeflokk som hadde forvillet seg inn på veien.

25-åringen ble fredag funnet skyldig, melder Montreal Gazette, men straffeutmålingen er ikke klar.

Den tragiske hendelsen skjedde på en motorvei utenfor Montreal i Canada i juni 2010.

Andre Roy (50) og datteren hans Jessie (16) omkom. Roy førte en Harley-Davidson-motorsykkel, og kjørte inn i Czornobajs Honda Civic. Hun hadde stoppet i venstrefila på motorveien, etter at hun så en gruppe andunger. Hun gikk ut på veien og prøvde å få dem inn i bilen, for å få dem i sikkerhet.

Roys kone Pauline Volikakis ble skadet da hun også kjørte inn i bilen. Hun var i retten fredag, og ga da uttrykk for at hun ikke ønsket at 25-åringen skulle straffes.

- Det er på tide at vi går videre. Jeg ønsker ikke noen noe vondt, sier hun til CTV.

Czornobaj sa i retten at hun ikke ville stanset og gjort det samme igjen.

Forsvarer Marc Labelle sier han er sjokkert over rettens konklusjon.

- Dette var ikke en person som tok en sjanse og fyllekjørte eller som kjørte for fort og gjorde en risikabel manøver, sier han til Montreal Gazette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer