Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emma (27) døde etter alvorlig pitbullangrep

Eieren (33) er arrestert i Leeds.

 SØRGER:  Pårørende har lagt igjen blomster utenfor huset hvor Emma Bennett ble funnet bevisstløs av politiet mandag ettermiddag. Hun hadde blitt angrepet av hunder, og døde tirsdag av skadene. Foto: SWNS/Scanpix
'
SØRGER: Pårørende har lagt igjen blomster utenfor huset hvor Emma Bennett ble funnet bevisstløs av politiet mandag ettermiddag. Hun hadde blitt angrepet av hunder, og døde tirsdag av skadene. Foto: SWNS/Scanpix ' Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emma Bennett (27) døde tirsdag kveld på sykehus, etter å ha blitt angrepet av pitbuller i sitt hjem i Leeds i England på mandag.

Ifølge engelske medier hadde hun store bittskader i ansiktet og i hodet. Firebarnsmoren kjempet for livet i et døgn, før hun døde av skadene. 

Kamphunder Eieren av hundene ble i dag arrestert for mistanke om brudd på «the Dangerous Dogs Act», som i Norge reguleres under paragraf 19 i hundeloven.

- Tidlige undersøkelser av de to hundene viser at de er amerikanske pitbullterriere, men vi gjør videre tester for å bestemme akkurat hvilken rase de er, sier politioverbetjent Simon Beldon til nyhetsbyrået PA.

Det er ikke lov å eie amerikanske pitbullterriere i England uten spesialtillatelse. I tillegg er det flere regler som regulerer hvordan hundene skal sikres i offentligheten. Blant annet er det båndtvang på denne rasen.

Britiske medier tror Bennett kan ha vært gravid, da hennes kjæreste tirsdag postet denne meldingen på Facebook:

- R.I.P emma og kulen vår. Du var dypt elsket av alle og du vil bli sårt savnet av meg og alle som kjente deg, skriver han ifølge avisen The Telegraph.

Den ene rømte Etter angrepet rømte én av de to hundene fra huset i Leeds. Den ble senere funnet av en politibetjent i nabolaget. Begge hundene ble tatt inn av politiet.

Det er ikke kjent om begge hundene angrep kvinnen, eller om det bare var én av dem.

Forbudt i Norge Den omdiskuterte kamphunden er ulovlig i Norge. Den regnes av norsk lov som en farlig hund, som er spesielt aggressiv, kampvillig og utholdende, og dermed kan utgjøre en fare for mennesker og dyr.

Norsk Kennelklubb sa i sommer forbudet mot pitbuller i Norge ikke fungerer som det skal.