Emma (7) fikk diagnosen dødelig leukemi

En eksperimentell kur har gjort 7-åringen helt symptomfri. Nå gir Emma håp til andre kreft-syke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På forsommeren i fjor var den da seks år gamle jenta Emma Whitehead (7) døden nær.

Etter to behandlinger med kjemoterapi mot den hissige krefttypen leukemi, fikk hun kraftige tilbakefall.

- Det var på det tidspunktet vi bestemte oss for at vi måtte prøve noe nytt, sier moren hennes Kari.

I desperasjon for å berge den lille jenta søkte moren Kari og ektemannen Tom en eksperimentell behandling ved et barnesykehus i Philadelphia - en behandling som aldri tidligere var blitt utført på barn, eller på pasienter med den krefttypen Emma haddde.

- Ble helt frisk Først trodde foreldrene at behandlingen skulle ta livet av den lille jenta. Ifølge New York Times gjorde den nesten det.

Behandlingen gikk ut på at legene innførte en defekt versjon av viruset som forårsaker AIDS i Emma. Dette skulle få jentas immunforsvar til å reprogrammere seg til å drepe kreftceller.

SYK: På våren i fjor var den da 6 år gamle Emma Whitehead døden nær. - Det var på det tidspunktet vi bestemte oss for at vi måtte prøve noe nytt, sier moren hennes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent beskriver datterens sykdomshistorie.
SYK: På våren i fjor var den da 6 år gamle Emma Whitehead døden nær. - Det var på det tidspunktet vi bestemte oss for at vi måtte prøve noe nytt, sier moren hennes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent beskriver datterens sykdomshistorie. Vis mer

Og snart ble foreldrenes fortvilelse snudd til henrykkelse: behandlingen så ut til å fungere.

Ifølge New York Times var Emma helt frisk fra kreften da behandlingen var avsluttet, og er i dag, sju måneder seinere, fremdeles symptomfri.

- Kan ikke kalle det en kur Hun er det første barnet og blant de aller første menneskene noen sinne som via ny teknologi har oppnådd legenes mål; at pasientens eget immunforsvar får en varig evne til å bekjempe kreft.

Emmas foreldre - Kari og Tom - forteller åpent om prossessen på Facebook. Datteren deres var bare fem år gammel da hun fikk kreftdiagnosen.

- Vårt mål er å ha en kur, men vi kan ikke bruke det ordet ennå, doktor Carl June som leder forskerteamet ved University of Pennsylvania.

- Stort gjennombrudd Han håper den nye behandlingen etter hvert vil erstatte benmargstransplantasjon, en enda mer krevende, risikofylt og kostbar prosedyre som ofte er er siste håp for leukemi-pasienter der andre behandlinger ikke har virket.

Ifølge lege David Porter ved universitetet i Pennsylvania har tre voksne personer med diagnosen kronisk leukemi også blitt helt friske av samme behandling Emma fikk.

GIR HÅP: Historien til den lille jenta Emma Whitehead gir nå håp for andre kreftpasienter. For halvannet år siden var hun døden nær med leukemi. En ny og eksperimentell kur har nå gjort henne helt sykdomsfri, skriver NYTimes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent forteller datterens sykdomshistorie.
GIR HÅP: Historien til den lille jenta Emma Whitehead gir nå håp for andre kreftpasienter. For halvannet år siden var hun døden nær med leukemi. En ny og eksperimentell kur har nå gjort henne helt sykdomsfri, skriver NYTimes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent forteller datterens sykdomshistorie. Vis mer

- De har ingen sykdomstegn, og to av dem har vært friske i mer enn to år, sier Porter til NYTimes.

Også forskere som ikke har vært involvert i denne nye behandlingen, mener den bør gi håp til kreftbehandling i framtida.

- Jeg tror dette er et stort gjennombrudd, sier lege og kreftekspert Ivan Borrello ved Johns Hopkins University School of Medicine.

FRISK: Ifølge legene er Emma i dag helt frisk. Hun er det første barnet og blant de aller første menneskene noen sinne som via ny teknologi har oppnådd legenes mål; at pasientens eget immunforsvar får en varig evne til å bekjempe kreft, skriver NYTimes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent forteller datterens sykdomshistorie.
FRISK: Ifølge legene er Emma i dag helt frisk. Hun er det første barnet og blant de aller første menneskene noen sinne som via ny teknologi har oppnådd legenes mål; at pasientens eget immunforsvar får en varig evne til å bekjempe kreft, skriver NYTimes. Bildet er fra Facebook-sida der Emmas foreldre åpent forteller datterens sykdomshistorie. Vis mer