I LIVET: Emmannuel Buso hvilet ved Israeli Defense Force feltsykehus. Han ble i dag reddet ut fra ruinene hvor han har vært fanget i 11 dager. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
I LIVET: Emmannuel Buso hvilet ved Israeli Defense Force feltsykehus. Han ble i dag reddet ut fra ruinene hvor han har vært fanget i 11 dager. Foto: AP Photo/Gerald HerbertVis mer

Emmannuel funnet i live etter 11 dager

Flere personer ble lørdag reddet ut av ruinene, til tross for at søket etter overlevende er stanset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Elleve dager etter jordskjelvet i Haiti er situasjonen fremdeles kaotisk. Lørdag avsluttet de haitiske myndighetene offisielt søket etter flere overlevende i ruinene. Til tross for at søket er avsluttet, blir fortsatt overlevende reddet fra ruinene.

Drakk sin egen urinEn av dem som ble reddet i dag var 21 år gamle Emmannuel Buso.
Han ble funnet av israelske styrker, og brakt til deres feltsykehus.

Tilstanden hans skal være stabil.  Fra sykesenga forteller han hvordan han overlevde uten mat, og at han måtte drikke sin egen urin for å stille tørsten, melder BBC.

Ifølge NTB skal franske redningsarbeiderne ha funnet en mann i kveld.

Mannen er ennå ikke reddet ut av ruinene, men redningsarbeiderne har kontakt med ham. Det ser ut til at mannen har vært fanget i et hulrom inne i en butikk hvor han kan ha hatt tilgang til mat.

Hjelpearbeiderne snuddeEt hjelpearbeidsteam som var på vei til flyplassen for å forlate hovedstaden, snudde da de fikk beskjed om å hjelpe en overlevende i ruinene, melder Telegraph.

24 år gamle Wismond Exantus Jean-Pierre, jobbet på Hotel Napoli i Port-au-Prince da jordskjelvet kom. Det var to tyver som hørte lyder fra den overlevende i hotellruinene, og via telefon og Twitter ble hjelpearbeiderne varslet.  Over 120 000 dødeI kveld norsk tid meldte den haitiske regjeringen at om lag 120.000 lik er samlet etter jordskjelvkatastrofen.

- Det er samlet sammen om lag 120.000 lik, og da har vi ikke talt med lik som de pårørende har tatt hånd om selv, sier kultur- og kommunikasjonsminister Marie-Laurence Jocelyn Lassègue.


- Vi er nå i ferd med å gjøre en opptelling på likhusene, og derfor kan antall døde fortsatt stige med flere titusener, sier hun.


Det er tidligere beregnet at mellom 100.000 og 200.000 mennesker har mistet livet i jordskjelvet. De fleste døde vil bli lagt i massegraver.


Strammere adopsjonsreglerFrykten er stor for at barn skal bli utsatt for menneskehandel etter jordskjelvet i Haiti. Nå krever FN at strengere regler for adopsjon til utlandet. Det bør stilles krav om at adoptivforeldre som ønsker å ta barn ut av Haiti, må få adopsjonspapirene undertegnet av Haitis statsminister så vel som FN, mener FNs barnefond UNICEF. Frykten er stor for at den oversiktlige situasjonen etter jordskjelvet skal bli misbrukt av kriminelle nettverk som driver med menneskehandel. — Jeg kan fastslå at menneskehandel finner sted, og at barn har forsvunnet, sier Jacques Boyer i UNICEF. Ifølge ham er barn blant annet bortført fra sykehus etter jordskjelvet. — Alle barn som skal forlate landet, bør få adopsjonspapirene signert av statsministeren. Adopsjonene bør også godkjennes av FN, sier han.

Barn fra Haiti er allerede sendt til Frankrike og Nederland etter jordskjelvet, og også Canada skulle ta imot barn i løpet av helgen. Alle disse barna var godkjent for adopsjon før jordskjelvkatastrofen, men prosessen ble framskyndet etter jordskjelvet, melder NTB.

DESPERATE: Mennesker kjemper om vannressurser ved et distrubisjonssted i hovedstaden Port-au-Prince.  AFP PHOTO/Jewel SAMAD
DESPERATE: Mennesker kjemper om vannressurser ved et distrubisjonssted i hovedstaden Port-au-Prince. AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer