Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emmylou på norgesturné

Fem byer får besøk av Emmylou Harris når hun legger ut på en liten norgesturné i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strålende kritikker følger alltid i kjølvannet når den amerikanske artisten med jevne mellomrom dukker opp i Norge. Da hun for to år siden kom sammen med lydmagiker Daniel Lanois for å presentere materialet på plata «Wrecking Ball», hentet Dagbladets anmelder fram sekseren.

I fjor sommer spilte hun på Norwegian Wood-festivalen, og det er de samme musikerne som er med henne til Norge denne gang; Buddy Miller (gitar/vokal), Daryl Johnson (bass/perkusjon/vokal) og Brady Blade (trommer) - de to siste fra bandet til Lanois.

Emmylou er alltid blitt presentert som countrydronning. Men på sin foreløpig siste plate, den kritikerroste «Wrecking Ball», følte hun et behov for å gjøre noe nytt. Samarbeidet med produsent Daniel Lanois resulterte i en plate i skjæringspunktet mellom country, indiansk urmusikk og bakgateblues.

Det er dette materialet - sammen med gamle countryklassikere - Emmylou vil presentere fra scenen i Stavanger Konserthus (17.10.), Olavshallen i Trondheim (18.10.), Grieghallen i Bergen (19.10.), Oslo Konserthus (21.10.) og Ibsenhuset i Skien (22.10.).

PÅ TURNÉ: Emmylou Harris besøker fem norske byer i oktober.