Emmylou på norgesturné

Fem byer får besøk av Emmylou Harris når hun legger ut på en liten norgesturné i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strålende kritikker følger alltid i kjølvannet når den amerikanske artisten med jevne mellomrom dukker opp i Norge. Da hun for to år siden kom sammen med lydmagiker Daniel Lanois for å presentere materialet på plata «Wrecking Ball», hentet Dagbladets anmelder fram sekseren.

I fjor sommer spilte hun på Norwegian Wood-festivalen, og det er de samme musikerne som er med henne til Norge denne gang; Buddy Miller (gitar/vokal), Daryl Johnson (bass/perkusjon/vokal) og Brady Blade (trommer) - de to siste fra bandet til Lanois.

Emmylou er alltid blitt presentert som countrydronning. Men på sin foreløpig siste plate, den kritikerroste «Wrecking Ball», følte hun et behov for å gjøre noe nytt. Samarbeidet med produsent Daniel Lanois resulterte i en plate i skjæringspunktet mellom country, indiansk urmusikk og bakgateblues.

Det er dette materialet - sammen med gamle countryklassikere - Emmylou vil presentere fra scenen i Stavanger Konserthus (17.10.), Olavshallen i Trondheim (18.10.), Grieghallen i Bergen (19.10.), Oslo Konserthus (21.10.) og Ibsenhuset i Skien (22.10.).

PÅ TURNÉ: Emmylou Harris besøker fem norske byer i oktober.