FÅR ENDELIG VITNE:  Stina Brendemo Hagens mor vitner i dag i rettssaken mot datteren i Bolivia. Foto: Henning Lillegård
FÅR ENDELIG VITNE: Stina Brendemo Hagens mor vitner i dag i rettssaken mot datteren i Bolivia. Foto: Henning LillegårdVis mer

Emosjonelt møte mellom mor og datter i retten

Stinas mor fikk endelig vitne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| COCHABAMBA (Dagbladet): Etter å ha sittet på gangen i rettslokalet i Cochabamba halvannen uke i påvente av å få vitne fikk endelig Stina Brendemo Hagen (19) avgitt sin vitneforklaring i dag.

Det ble et svært emosjonelt møte. Moren har ikke hatt anledning til å følge datteren i rettssalen fordi hun selv skulle vitne i saken.
I retten i dag fortalte hun blant annet om Stinas oppvekts. Tydelig berørt, klarte ikke 19-åringen å holde tårene tilbake.

- Stina var snill og omsorgsfull som barn, det er hun fortsatt, forklarte moren.

Når Stinas mor skulle beskrive datteren, sa hun:
- Stina er en ærlig person, og verdsetter ærlighet hos andre.
Hoppet av videregåendeStinas mor fortalte videre om hvordan datteren hoppet av fra videregående skole og begynte å jobbe.

- Hun begynte å jobbe i frisørsalong, først en gang i uken, senere to ganger i uken. Så startet hun å jobbe i en piercing-salong, fortalte moren.

Moren forklarte at Madeleine Alicia Rodriguez og Stina en stund bodde hjuemme hos henne. Da Stina og Madeleine reiste til Bolivia første gang i 2007, ble Stinas mor forklart at de skulle til Uruguay.

- Jeg ble fortalt at de skulle til Uruguay for å møte Madeleines far, sa Stinas mor.

Når Dagbladet treffer henne etter vitnemålet er hun lettet.

- Jeg synes det gikk bra, sier hun.

Skulle vært ferdig
Det er snart to år siden Stina Brendemo Hagen (19), Madelaine Alicia Rodriguez (23) og en 20 år gammel kvinne fra Lillesand forlot Norge med kursen for Bolivia.

19. mai 2008 ble de tatt med 22 kilo kokain i bagasjen.

Forrige onsdag startet rettsaken mot de tre kvinnene, samt norsbolivianske Augusto Toro Blacutt (23). Rettssaken skulle egentlig vært ferdig i går. I stedet har den trukket ut.

Dommeren valgte i går å bøtelegge to av forsvarerne for gjentatte avbrytelser av retten.

Retten tar nå en pause fram til klokken 21 norsk tid.

MYE FØLELSER:  Stina Brendemo Hagen klarte ikke å holde tårene tilbake da moren fortalte om oppveksten hennes i retten i dag. (Retten har lagt ned fotoforbud. Bildet er fra tidligere i retten.) Foto: Henning Lillegård
MYE FØLELSER: Stina Brendemo Hagen klarte ikke å holde tårene tilbake da moren fortalte om oppveksten hennes i retten i dag. (Retten har lagt ned fotoforbud. Bildet er fra tidligere i retten.) Foto: Henning Lillegård Vis mer