Emthe (42) har funnet donor: - Som å bli født på ny

Da søsteren ikke lenger kunne være donor, raste motet til kreftsyke Emthe. Nå har hun fått beskjeden hun har lengtet etter, men synes det er forkastelig at pårørende må betale hundretusener for være med under behandlingen.

LEUKEMI: Emthe Vollstad har et tøft behandlingsopplegg foran seg. Nå leter legene etter en donor. Foto: Privat
LEUKEMI: Emthe Vollstad har et tøft behandlingsopplegg foran seg. Nå leter legene etter en donor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For et drøyt år siden ble Emthe Kathrin Vollstad (42) diagnostisert med leukemi. De siste månedene har hun kjempet sitt livs kamp, og tirsdag fikk hun nyheten hun har ventet på - legene har endelig funnet en beinmargsdonor.

- Da jeg fikk nyheten var det som å bli født på ny. Jeg har fått en ny sjanse her i livet, og jeg er så enormt ydmyk og takknemlig for de som har bidratt, med både tid, emosjonell og økonomisk støtte, sier hun til Dagbladet.

Vollstads søster var i utgangspunktet klarert som donor. Så fant legene noe i blodprøvene hennes som ville gjøre en eventuell transplantasjon svært risikabel. Fram til i går har hun derfor levd i uvisshet om hva som skal skje videre.

- Jeg fikk fullstendig dødsangst og panikkangst. Jeg skulle jo hjem og være frisk, jeg skulle ikke være pasient lengre. Jeg prøver å være positiv og tenke at dette går bra, men det er klart jeg har livredd. Jeg er skrekkslagen for å dø fra barna mine og ikke oppleve å bli bestemor, sa hun da Dagbladet snakket med henne før gladnyheten.

Ble ikke tatt blodprøver

Det var NRK Hordaland som først omtalte saken, og siden har flere gjort det samme. Det er ikke bare selve behandlingen det siste året som har vært krevende for Vollstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer