BODDE HER: Dette er huset der Per Vålnes bodde og feiret sin 50 års bursdag før han ble meldt savnet.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BODDE HER: Dette er huset der Per Vålnes bodde og feiret sin 50 års bursdag før han ble meldt savnet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

En 39-åring er løslatt og sjekket ut av drapssaken

Tre av de seks siktede i Balsfjord-saken er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet skriver i en pressemelding i dag at 39-åringen som ble pågrepet og siktet i drapssaken ble løslatt klokka 17.30 i dag, og ansees for å være sjekket ut av saken.

- Status er da at totalt tre av de seks siktede er løslatt. Det er de tre som ble pågrepet på fredag som er løslatt, skriver politiet i pressemeldingen.

Den som ble pågrepet onsdag, og de to som ble pågrepet torsdag ble fredag varetektsfenslet i fire uker.

- Vi har tre som er varetektsfengslet, de regner vi som sentrale personer, uten at vi kan si noe om rolle i denne saken. Vi pågrep tre på fredag, som vi ønsket å avklare hvilken rolle de hadde i denne saken. Etter avhør og andre opplysninger, så er det ikke lengre grunnlag for å holde dem fengslet, og siktelsen har frafalt, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Dagbladet.

Han utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Slik det står nå har vi ingen indikasjoner på at det vil bli flere pågripelser, men vi kan ikke utelukke det, sier Nilsen.

Per Vålnes ble meldt savnet av samboeren 1. desember 2011, fire dager etter femtiårslaget.

En av de som fremdeles er siktet er Vålnes sin samboer (40).

Da hevdet hun at hun sist så ham dagen før. Imidlertid skal ingen andre ha sett Vålsnes etter bursdagsfeiringen.

Politiet holder i dag på med å undersøke huset der den mye omtalte 50-årsdagen til avdøde Vålnes ble holdt.

Politiet har revet opp gulvet i huset, og tatt beslag i gjenstander som er blitt fraktet ut av huset i plastsekker. Dagbladets reportere på stedet forteller at politiet også har gjort søk med hund i området.

Siden april har Målselv lensmannskontor, med bistand fra Kripos, etterforsket forsvinningen som et mulig drap. I 10-tiden onsdag troppet politiet opp på gården og pågrep kvinnen.

Deretter har de fem andre pågripelsene skjedd i de påfølgende dagene, men nå er det altså bare tre av dem som fremdeles sitter fengslet.