Smittetall:

- En advarsel til oss alle

Det registreres en økning i smittetall nasjonalt - og særlig i Troms og Finnmark. - Coronapandemien er dessverre ikke over, sier professor emeritus Steinar Westin.

NORMAL HVERDAG: En normal hverdag på Karl Johans gate i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB
NORMAL HVERDAG: En normal hverdag på Karl Johans gate i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en periode med stabile smittetall, hadde Tromsø en oppblomstring av smitte og nye sykehusinnleggelser i helga. Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har nå det høyeste antall coronainnleggelser siden starten av pandemien.

Sykehuset som ligger i Tromsø gikk søndag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning med innlagte coronapasienter den siste uka.

Som eneste fylke i Norge ble smittetrenden i Troms og Finnmark beskrevet som «sannsynlig økende» i ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) som kom onsdag.

I ukesrapporten kommer det fram at det er knyttet usikkerhet til smitteutviklingen gjennom resten av høsten og vinteren. Det kaldere været og mulig svekkelse av immunitet over tid kan gi viruset bedre forhold for smittespredning.

- Ikke over

Torsdag er det innlagt 121 coronapasienter på norske sykehus. Det er en oppgang på 26 pasienter fra forrige uke.

Det er også en økning i antall smittede. Det siste døgnet er det registrert 657 coronasmittede i Norge. Det er 258 flere enn samme dag i forrige uke.

- Når samfunnet åpner og folk begynner å ta kontakt med hverandre igjen, øker også smitten. Og coronapandemien er dessverre ikke over, selv om folk flest etter gjenåpningen har oppfattet at «nå er det slutt», sier Steinar Westin, professor emeritus i sosialmedisin ved NTNU, til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer