Nye vannscooter-regler

«En ærfugl med to unger svømte her for sekunder siden»
- Regjeringen ville gjøre det enklere for vannscooter-førere. Nå skjer det motsatte

Norsk Friluftsliv mener de nye reglene for vannscooter-ferdsel ble innført for raskt.

SJØFUGLER: Bård Bergfald postet dette bildet av to vannscootere i helga. «En ærfugl med to unger svømte her for sekunder siden. Ungene klarte ikke å komme seg unna bøllene, skriver han til bildet». Foto: Bård Bergfald
SJØFUGLER: Bård Bergfald postet dette bildet av to vannscootere i helga. «En ærfugl med to unger svømte her for sekunder siden. Ungene klarte ikke å komme seg unna bøllene, skriver han til bildet». Foto: Bård Bergfald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 18. mai vedtok regjeringen å sidestille reglene for bruk av vannscootere med andre fritidsfartøy. Det vil si at vannscootere nå kan benyttes 50 meter fra badesteder, så lenge fører følger femknopsgrensa.

- Det er kritikkverdig at regjeringen opphever forskriften med umiddelbar virkning, uten å gi kommunene tid til å få på plass et lokalt regelverk først, sier fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, Siri Meland.

- Motsatt effekt

Med de nye reglene blir det opp til hver enkelt kommune å lage lokale forskrifter, som regulerer bruken av vannscooter. Meland mener kommunene ikke har fått noen muligheter til å forberede eller utforme dette.

- Regjeringen endret reglene med umiddelbar virkning, men for at kommunene skulle kunne lage sine egne forskrifter, så måtte det være noen verktøy på plass, som veiledere og skjemaer. De var ikke på plass, og er ennå ikke på plass, og det er svært kritikkverdig, sier Meland til Dagbladet.

Hun sier at en av grunnene til at regjeringen ønsket å oppheve vannscooterforskriften, var for å gjøre regelverket enklere for vannscooterførerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer