TIL TOPPS: Som tredje kvinne noensinne stikker Liora Levi av med seieren i Nordisk mesterskap for vinkelnere. Foto: JOUKO MYKKÄNEN
TIL TOPPS: Som tredje kvinne noensinne stikker Liora Levi av med seieren i Nordisk mesterskap for vinkelnere. Foto: JOUKO MYKKÄNENVis mer

En aldri så liten vinsensasjon

Beste norske prestasjon noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge har for tredje gang i historien havnet helt i toppen i nordisk mesterskap for vinkelnere, og stikker av med både gull og delt sølv fra mesterskapet som gikk av stabelen i Helsinki denne helgen. 

Liora Levi reiser hjem med gullmedaljen, mens Francesco Azzarone sørger for sølvet.

- Utrolig gøy Dagbladet fikk noen ord med vinneren på telefon fra Finland etter seieren.

- Dette er utrolig gøy, utrolig morsomt, sier en opprømt Levi.

I konkurransen måtte de gjennom ti ulike øvelser, alt fra teori, til smaking av vin, brennevin og kaffe.

- Jeg har fått veldig god hjelp på veien, både av Francesco og Ken Engebretsen, treneren til Norges vinkelnerlandslag. 

- Francesco gjorde det veldig bra, og det er han som skal representere Norge i VM og EM neste år sier Levi, som legger til at hun tror at kollegaen har gode sjanser til å hevde seg. 

Historisk prestasjon Det er kun to norske som har vunnet tidligere, Robert Lie, Dagbladets eminente vinanmelder, og Merete Bø, visepresident i vinkelnerforeningen, og vinjournalist i Dagens Næringsliv..

Bø er dommer i konkurransen, men fikk ikke lov til å dømme finalen ettersom det var to nordmenn med i toppen.

Levi er den tredje kvinnen noensinne til å stikke av med seieren i Nordens mest prestisjetunge vin-konkurranse. Og dette er første gang Norge stikker av med både gull og sølv.

Dagbladet gratulerer.

Les alle Dagbladets vinanmeldelser her.

GULL OG SØLV: Liora Levi stakk av med gullet, mens Francesco Azzarone t.h delte sølvet med svenske Robert Anderson t.v. Foto: PRIVAT.
GULL OG SØLV: Liora Levi stakk av med gullet, mens Francesco Azzarone t.h delte sølvet med svenske Robert Anderson t.v. Foto: PRIVAT. Vis mer