- En alvorlig krise

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier Nav ikke regner med å være à jour med utbetaling av dagpenger før i slutten av juli.

VELDIG OVERRASKET: Arbeids- og tjenestedirektør i NAV, Kjell Hugvik, hadde ikke ventet så mange søknader om dagpenger. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 119 000 +425
innlagt109 -17
døde 774
påvist smittet 162 000 000+718.1K
døde 3 360 000 +13.2K
Se mer

I den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag kunne Isaksen fortelle at Nav har seksdoblet sin behandlingskapasitet. Men samtidig kom det i løpet av én uke i mars mer enn hundre ganger flere søknader om dagpenger enn i en normaluke.

Svikter Norge de som er coronarammet? Hva mener du?

Diskuter på Dagbladet debatt!

Konsekvensen er ifølge Isaksen at Nav først i slutten av juli regner med å være à jour med dagpengene. Det har han også sagt flere ganger før.

Er du rammet? Tips oss på 2400@db.no.

Samtidig skal det innføres en ny ordning for lønnskompensasjon. Den skal etter planen komme på plass i første halvdel av juni, og utbetalinger vil da kunne skje i løpet av noen dager når arbeidsgivere melder inn krav.

Arbeids- og sosialministeren kom med opplysningene som svar på et spørsmål fra Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han påpekte at mange permitterte fortsatt venter på penger og har havnet i en svært utsatt situasjon.

– De får ikke utbetalt penger, mens regningene til husleie, barnehage og strøm fortsetter å komme, sa Støre.

Isaksen viste til at Norge på få måneder er kommet opp i 450.000 permitterte og ledige, og at Nav er testet til det ytterste.

– Vi er inne i en veldig, veldig alvorlig krise, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer