- En alvorlig siktelse

Dommer i Munch-fengslingsmøte som pågår nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag klokka 13 ble nok en mann i 30-årene fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Mannen ble pågrepet fredag, og er siktet for å ha vært med på å organisere Munch-ranet. Etter planen skulle mannen avhøres i helga. Han møtte i retten i dag sammen med sin forsvarer, Marius Dietrichson.

Aktor Morten Hojem Ervik ønsket å holde møtet for lukkede dører av hensyn til etterforskningen, og fikk gjennomslag for det.

- Det dreier seg om en alvorlig siktelse, om grovt ran av Munch-malerier. Etterforskningen mot siktede er i en tidlig fase. Retten tar derfor påtalemyndighetens begjæring om lukkede dører til følge, sa dommer Geir E. Grindhaug.

Mannen er den tredje som pågripes for tyveriene av maleriene «Skrik» og «Madonna». Fra før av er 33 år gamle Petter Tharaldsen, som også medvirket i ranet på Aker Brygge, siktet for Munch-ranet.

I tillegg er en Østfold-mann (37) er siktet og varetektsfengslet for medvirkning. Han skal hatt forbindelse med fluktbilen, en Audi S4.

To maskerte menn stjal maleriene «Madonna» og «Skrik» fra Munch-museet i Oslo 22. august i fjor, og stakk av med en tredje person i bil.

<B>FANGET PÅ OVERVÅKINGSKAMERAET:</B> En av Munch-ranerne.