- En alvorlig svikt

Nestleder i Justiskomitéen,Jan Arild Ellingsen (Frp), vil ta opp Mysen-saken med justisminister Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ: - Ingen fare for gjentakelse

(Dagbladet.no): Justiskomitéens nestleder Jan Arild Ellingsen reagerer sterkt på måten saken mot 30-åringen fra Mysen er blitt behandlet i retten.

Dagbladet.no skriver i dag om 30-åringen som har begått drap og som har skutt og skadet, truet og trakassert personer i sitt nærmiljø gjennom en årrekke. Mannens tidligere forsvarer Knut Storberget er i dag justisminister for Arbeiderpartiet.

- Denne saken forteller meg at domstolene har sviktet ved å ikke ta inn over seg alvorligheten i de forbrytelsene mannen har begått. Allerede den første episoden var så alvorlig at samfunnet burde har reagert skarpt, sier Jan Arild Ellingsen til Dagbladet.no.

Han mener Mysen-mannen har begått kriminelle handlinger som ligger i ytterkanten av hva som er mulig å begå i vårt samfunn.

- Varselbjellene burde ha ringt for lenge siden. Dette er en tragedie, det er også fristende å bruke ordet naivt, sier Frp-politikeren.

Ellingsen mener displinærutvalget i Dommerforeningen burde ha interesse av å se på saken.

- Mener du at noen burde få sparken etter denne saken?

«INGEN GJENTAKELSESFARE»: 
30-åringen fra Mysen har skutt seg selv, sin onkel og drept en tobarnsmor. I rettsmøtene gjentok Knut Storberget: Ingen gjentakelsesfare. Foto: SCANPIX
«INGEN GJENTAKELSESFARE»: 30-åringen fra Mysen har skutt seg selv, sin onkel og drept en tobarnsmor. I rettsmøtene gjentok Knut Storberget: Ingen gjentakelsesfare. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er opp til andre å vurdere, men dette er et grelt eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det.

Justiskomitéens nestleder mener det også er interessant at den nåværende justisministeren har tatt feil når det gjelder gjentakelsesfaren.

- Man kan til en viss grad forvente en slik argumentasjon fra en forsvarer, men justisministeren har bidratt til å slippe denne personen ut i samfunnet på nytt. Han bør gå i seg selv, sier Ellingsen.

Nå vil han ta opp saken i stortingsgruppa og skrive brev til statsråden.

- Jeg kommer til å spørre om statsråden er fornøyd med sakens utfall og jeg vil be om full gjennomgang. Det vil nok ikke være mulig å omgjøre dommene som mannen har fått, men man kan unngå at lignende ting skjer i fremtiden.

KRITISK: Nestleder i Justiskomitéen, Jan Arild Ellingsen, mener rettsbehandlingen som sakene mot 30-åringen har fått, er en skandale.