Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En angrende pedofil

Han er siktet for grove sexovergrep mot små barn. 37-åringen er full av anger, men føler seg likevel som et offer. - Jeg skulle så inderlig ønske at det jeg har gjort mot barna hadde vært ugjort, sa han i august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med samboeren møtte den 37 år gamle mannen Dagbladet den 26. august i fjor. Da var de forbannet på Dagbladet og politiet. De følte seg urettferdig behandlet.

Den 37 år gamle mannen følte seg som et offer, selv om han i dag er den første til å vedgå at det han har gjort med barna i den lille bydelen sør i Oslo er forkastelig.

Her er intervjuet fra i fjor

- Egentlig har jeg ikke lyst til å snakke med Dagbladet. Mine følelser er at avisa har latt politiet spre ting som ikke er riktig. Men jeg skal likevel fortelle min historie, sier mannen.

For den pedofile Oslomannen er det viktig å få fram at han sjøl aldri har oppsøkt barna.

- Ikke forstå meg slik at det er barnas skyld.

- Men det er du som har begått overgrep, du forstår det?

- Ja, det er mitt ansvar. Det er ikke barnas skyld det som har skjedd.

- Under rettssaken vil det komme fram det som har skjedd. Jeg vil av hensyn til barna ikke snakke direkte om detaljene. For det synes jeg ingen har noe med, sier mannen.

- Ikke pedofil

I dag lever han i et samboerforhold, med en jevngammel kvinne. De har vært sammen i flere år. Et forhold de to mener er sterkt og som de håper skal utvikle seg videre.

- Har du vært forelsket i ungene du har misbrukt seksuelt?

- Nei.

- Men hvorfor har du da misbrukt dem seksuelt?

- Det er følelser, jeg kan bare ikke si hvorfor. Jeg vet det rett og slett ikke. Nå, i ettertid, tror jeg det må være en innebygd brems, som bare ikke har virket, sier mannen.

Stormet

Etter at han fredag ble løslatt, har det stormet rundt mannen og løslatelsen. Politijuristen som har saken, har rast i media, og politimester Ingelin Killengreen har protestert på TV. Justisminister Grete Faremo, statsminister Gro Harlem Brundtland og barneministeren er alle sjokkert over at mannen er løslatt.

- Hvordan kan disse menneskene gå ut som de gjør. Har ikke jeg krav på en rettferdig behandling. Hvordan kan en justisminister gå ut midt under saksforberedelsen, og under etterforskning, og uttale seg slik hun gjør. Hun kjenner jo ikke min sak, sier den pedofile mannen.

Overgriper

Han liker ikke ordet pedofil. Han mener selv han er en overgriper, men ingen pedofil.

- Jeg vet ikke helt hva en pedofil er. Jeg har aldri hatt noe med andre overgripere å gjøre.

- Aldri vold

- Er du klar over at du kan ha ødelagt barna for resten av livet?

- Kanskje. Men husk, jeg har aldri brukt vold eller tvang. Det er heller ikke riktig som politiet har hevdet at det har skjedd overgrep mot flere barn samtidig. Det har bare skjedd med én om gangen.

- Ikke sint, sur og sær

- Hvordan klarer du å få et slikt forhold til barn, at du kan utnytte dem?

- Jeg er ikke sint, sur og sær. Jeg har bare vært meg sjøl og behandlet barna på en ok måte. Jeg er laget slik at jeg prater med folk og så får vi kontakt.

- Hvilke følelser har du hatt etter at du har misbrukt barna?

- Hver gang har jeg fått en grusom skyldfølelse. Angeren har kommet. En anger overfor meg selv og framfor alt en skyldfølelse overfor barna.

- Betyr det at du hele tida har forstått at det du har gjort har vært galt?

- I ettertid har jeg skjønt det. Men jeg har manglet en brems. En sperre som kunne stoppet meg fra å gjøre det jeg har gjort.

En misbruker

- Det jeg har tilstått har jeg gjort. Jeg har misbrukt åtte små gutter i syv til ti- årsalderen seksuelt. Om lag femti ganger har det skjedd. Men hvor tar Dagbladet det fra at jeg skal ha begått hundre overgrep. Det skjønner jeg ikke. Det er jo ikke sant. Vel så er jeg anmeldt for det, men jeg har ikke gjort annet enn det jeg har tilstått.

- Forstår du at barna kan ha blitt påført psykiske skader for livet?

- Jeg er ikke kompetent til å besvare et slikt spørsmål, svarer mannen, etter å ha tenkt seg lenge om.

Hele Norges coronakart