En annerledes ønskeliste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høytiden der givergleden står i fokus er over oss. Det er med andre ord på tide å vise hva lønnsoppgjøret i 2007 har gjort for lommeboken vår, og det er ikke så rent lite skal vi tro medienes ”julenyheter”. Kristopher Schau har allerede testet et døgn med ekstrem-fråtsing i programmet «De syv dødssyndene», og han sliter tydeligvis ikke med denne geskjeften alene. For i den norske julen er det tilsynelatende blitt en forventning om at man faktisk skal ty til overdådighet overfor seg selv og andre.

I følge ferske prognoser kommer nordmenn til å bruke mer penger på julehandelen i år enn vi har gjort noensinne. Handelens og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) anslår at det vil bli handlet for hele 45 milliarder kroner i desember, hvorav julehandelen utgjør om lag 13,4 milliarder kroner av den store kaka. Dette er om lag 7,5 prosent mer enn hva det ble handlet for i fjor, og den høyeste årlige økningen i julehandelen siden 1986. Avisen Vårt land kunne derfor med rimelig stor sikkerhet fortelle oss at norske barn kan vente seg langt større pakker under juletreet i år enn danske og svenske barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer